Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 17 Ara 2019 20:52

Çin’in dijital müzik pazarı bir milyar doları aştı

Pazar araştırması yapan iResearch tarafından yayınlanan rapora göre, Çin'in dijital müzik pazarı geliri 2018’de yüzde 59,8 artarak 1,08 milyar dolara yükseldi.

Çin’in dijital müzik pazarı bir milyar doları aştı

iResearch raporda, gelirin temel olarak kullanıcı ödemeleri, reklam ve telif hakkı işlemlerinden elde edildiğini belirtti.
 
Çin’de giderek artan sayıdaki genç internet kullanıcısı dijital müzik sağlayan sosyal medya platformlarına ilgi gösteriyor. Ayrıca ülkenin korsanlıkla mücadele hamleleri sayesinde Çin, dijital müzik ve içerik akışı için verimli bir pazar haline geldi. Tencent ve NetEase gibi bir grup internet devinin desteğiyle Çin’deki dijital müzik sektörü sanatçılara büyük fırsatlar sunmaya başladı.
 
Pazar araştırması yapan iResearch şirketi tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Çin'in dijital müzik pazarının geliri 2018’de yıllık yüzde 59,8 artarak 7,63 milyar yuana (1,08 milyar dolar) yükseldi.
 
iResearch raporda, gelirin temel olarak kullanıcı ödemeleri, reklam ve telif hakkı işlemlerinden elde edildiğini belirtti. iResearch’ün analistlerinden Zhang Xiao, Çin’in dijital müzik pazarının 2015’ten 2018’e kadar hızlı bir gelişme gösterdiğini, özellikle de olumlu politikalar ve yükselen yatırımlarla inşa edildiğini dile getirdi. Zhang Xiao, genç neslin artan harcama gücü ve Çin’in fikri mülkiyet haklarının korunması konusundaki sürekli kilit önlemleriyle ülkenin dijital müzik pazarının çok büyük gelişme fırsatlarını kapsayacağını söyledi.
 
Giderek daha fazla sayıda Çinli internet kullanıcısı müzik içeriği için ödeme yapmaya sıcak bakıyor ve ödeme yapan kullanıcıların çoğunluğu 30 yaşın altındaki kişiler. Çin’deki genç neslin, özellikle 2000’li yıllarda doğan öğrencilerin, içerik için ödeme yapma potansiyeli daha yüksek. Ayrıca popüler sanatçıların hayranları da abonelik ödemeye istekli. Aslında müziklerin kullanılabilirliği Çinli hayranların bu ürünleri ve hizmetleri yayınlamayı veya satın almayı seçtiği yeri etkiliyor. Daha zengin ve güncel müzik arşivi olan veya şarkıların daha fazla platformda paylaşılmasına olanak sağlayan uygulamalar bu konuda sektörel rekabette avantajı elinde tutuyor.

Ekleme Tarihi: 17 Ara 2019 20:52