Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 17 May 2017 21:10

Dün Instagram bugün Whatsapp çöken çökene!

Dünyanın en yagın mesajlaşma ağlarından Whatsapp, bugün akşam saatlerinde çöktü. WhatsApp kısa bir süre önce 3 Mayıs tarihinde çökmüştü. Uygulamayı kullananlar yaşanan sorunu sosyal paylaşım ağı Twitter'dan paylaştı. 16 Mayıs Salı günü de dünyanun en yaygın fotoğraf paylaşım ağı Instagram çökmüştü.

Dün Instagram bugün Whatsapp çöken çökene!

Dünyada yüz milyonlarca kullanıcısı olan mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeniden çöktü. Whatsapp'ın çöktüğünü kullanıcılar Twitter'dan duyurdu. Çökme sorunu ile ilgili WhatsApp uygulaması yöneticilerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BU AY BAŞINDA DA ÇÖKMÜŞTÜ

Mayıs ayı içerisinde WhatsApp'ta yaşanan bu sorun ilk değildi. Daha önce 3 Mayıs tarihinde Whatsapp yine dünya genelinde çökmüştü. Sorun yaşayan uygulama sadece Whatsapp değildi. Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım sitesi Instagram da dün çökmüştü. Son dönemde sosyal medya uygulamalarında bu kadar çok çökmenin yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

BTK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Whatsapp'ta yaşanan sorun önce erişim kısıtlaması gibi algılandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer  Fatih Sayan, sosyal paylaşım sitesi  Twitter'dan açıklama durumu aydınlattı. SAyan Whatsapp'ta yaşanan kesintinin tüm dünyada gerçekleştiğini belirtti. Sayan,  Twitter'dan attğı tweetlerde "Whatsapp'ta yine global ölçekte kesinti yaşanmakta. USOM konuyu takip etmektedir. Yerli Operatörlerimiz kaynaklı bir durum bulunmamaktadır." dedi.

WHATSAPP NORMALE DÖNDÜ

Sorun yaşanmasından kısa bir süre sonra Whatsapp yeniden normale döndü. BTK Başkanı Sayan tekrar tweet atarak servislerin normal haline döndüğünü duyurdu.

İşte BTK Başkanı'nın Tweetleri:
 

Ekleme Tarihi: 17 May 2017 21:10