Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 17 Ara 2017 21:18

Facebook’tan çok şaşırtan uyarı

Facebook yaklaşık 2 milyar kullanıcıya sahip ve sosyal medya platformunun geleceği bu kullanıcılara bağlı. Ancak şirketin resmi blog sitesinde yayınlanan bir yazı okuyanları şaşırttı.

Facebook’tan çok şaşırtan uyarı

Facebook yaklaşık 2 milyar kullanıcıya sahip ve sosyal medya platformunun geleceği bu kullanıcılara bağlı. Ancak şirketin resmi blog sitesinde yayınlanan bir yazı okuyanları şaşırttı. Zira yazıda sosyal medyayı aşırı derecede kullanmanın zararlarına dikkat çekildi.

Aynı yazıda sosyal medyada aşırıya kaçmanın bilimsel olarak kanıtlandığı da vurgulandı.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; blog yazısında atıfta bulunulan araştırmalardan birinde sosyal medyanın olumsuz yanlarından biri olarak “Başkalarının hayatını Facebook üzerinden sürekli takip edenler kendilerini daha kötü hissediyor” bulgusu sıralandı. Facebook blog yazısında bunun nedeninin “negatif sosyal karşılaştırma” olduğu belirtildi ve insanların aslında Facebook üzerinde kendi hayatlarını olduğundan daha iyi gösterdikleri kaydedildi.

Kullanıcıları üzerinden son üç ayda 10 milyar dolar gelir elde eden Facebook çare olarak, “başkalarının hayatının izleyicisi olmayın” önerisini sundu ve sosyal medyada daha çok yakın arkadaş ve aile bireyleriyle etkileşimde bulunmanın yararlı olduğu vurgulandı.

Carnegie Mellon Üniversitesi ve Facebook tarafından yapılan bir araştırma da aile ve arkadaşlarıyla sosyal medya etkileşimi içinde olanların daha mutlu olduğunu gösteriyor.

Bu blog yazısı öncesinde de bazı eski şirket yöneticileri, sosyal medya platformunun toplum ve bireyler üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirmişti.

Facebook, “Başkalarının hayatını izlemenin” olumsuz etkilerini azaltmak için bir süre önce programlamasında değişiklik yaparak, sosyal medya platformuna girenlerin, önce yakın arkadaş ve akrabalarının paylaşımlarını görmelerini sağlamıştı.

Facebook aynı zamanda yeni bir fonksiyon daha ekleyerek, belirli bir kişi, sayfa ve grubun paylaşımlarını belirli bir süre görmek istemeyenlere bu imkanı da tanıdı. Böylelikle kullanıcılar, paylaşımlarından hoşlanmadıkları bir kişiyi tamamen Facebook listelerinden çıkarmadan, bir ay boyunca görmek zorunda kalmıyorlar.

Ekleme Tarihi: 17 Ara 2017 21:18