Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 23 May 2017 14:15

Fotograf ve video paylaşım sitesi Instagram'a arşiv geldi

Sosyal paylaşım sitelerinden fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram arşiv özelliğini kullanıma soktu. Kullanıcılar silse bile arşiv özelliği sayesinde fotoğraflarına ulaşabilecek.

Fotograf ve video paylaşım sitesi Instagram'a arşiv geldi

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram kullanıcıları için yeni bir özelliğini uygulamaya aldı. Instagram kullanıcılar için arşiv özelliği ekledi. Instagram kullanıcıları seçtikleri fotoğrafları sistemden silse de 'arşiv' özelliği sayesinde görüntülenebilecek.

Fotoğraf ve video paylaşmın ağı Instagram getirdiği yepyeni özellik ile kullanıcılara istediği gönderiyi arşivleyebilme özelliği de sunacak. Instagrama gelen 'Arşiv' özelliği sayesinde kullanıcılar hesaplarında başkalarının görmesini istemediği fotoğrafları profiden arşiv kısmına aktarılabilecek. 

Çekilen fotoğrafların sağ üst kısmında yer alan 'arşivle' seçeneğini seçerek, klasörünüze eklediğiniz tüm içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Arşiv kısmındaki fotoğraflar sadece profilin sahibine açık olacak ve buraya konulan fotoğraflar istenildiği takdirde tekrar profil kısmında ilk eklendiği tarih ve saat aralığında yayınlanacak.

Instagram şirketi sözcüsü konuyla ilgili "Her zaman Instagram deneyimini geliştirmek için yeni yollar deniyoruz" dedi.

Şu anda sınırlı sayıda kullanıcının hesabında etkin olan arşiv özelliğinin kısa süre sonra yaygınlaşacağı belirtildi.

Peki nasıl arşivleyebilirim? 

Instagram'da herhangi bir fotoğrafınızı arşivlemek için ise yapmanız gereken şey önce paylaşım yaptığınız fotoğrafın üst kısmında yer alan '...' butonuna dokunmanız. Ardından arşivle seçeneğini seçin. Arşivlediğiniz anda fotoğrafınız arşiv klasörüne iletilecek ve paylaştığınız görüntüler arasından kaldırılacak. 

Ekleme Tarihi: 23 May 2017 14:15