Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 12 May 2017 20:38

Google, Başbakanı dünyanın en ahmak lideri gösterdi davalık oldu

Google arama motoru Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi arama sonuçlarında "Dünyanın en ahmak lideri" olarak gösterince davalık oldu.

Google, Başbakanı dünyanın en ahmak lideri gösterdi davalık oldu

Dünya teknoloji devi arama motoru Google, kurulduğu tarihten bu yana hiç karşılaşmadığı bir dava ile karşı karşıya kaldı. Google, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi arama sonuçlarında 'dünyanın en ahmak lideri' olarak listemesi Google ve yöneticilerine dava açıkmasına neden oldu.

Hindistan Emniyet Amiri Kemal Kishore, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Google'da yaptığımız inceleme sonucu Başbakan Narendra Modi ile ilgili iddiaların doğru olduğunu gördük ve hukuki süreci başlattık" dedi.

Konuyla ilgili tepki gösteren bir başkan isim Dünya Hindu Konseyi Başkanı RK Awasthi yaptığı açıklamada "Google, Başbakanımız Modi'yi küçük düşürdü. 24 saatinin 18 saatini ülkesine adayan biri asla ahmak bir başbakan olamaz" diye konuştu.

İddialar ile ilgili Google'ın Hindistan ofisinden konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Google, Başbakanımız Modi'yi öncesinde de görüntülü aramalarda Hindistan'ın ilk 10  suçlu kişisi gösterildi. Google geçmişte bu hata nedeniyle 2015 yılında özür dilemişti.

Ekleme Tarihi: 12 May 2017 20:38