Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 20 May 2017 00:00

Google ile işbirliği yapan İŞKUR Youtuber yetiştirecek

Türkiye İş Kurumu, gençlere yeni gelir kapısı açmak adına Google ile işbirliği yaparak YouTuber eğitimlerine başladı.

Google ile işbirliği yapan İŞKUR Youtuber yetiştirecek

Dünya devi Google, Türkiye İş Kurumu ile işbirliğine gitti. İŞKUR ve Google işsiz gençlere yeni gelir kapısı açacak YouTuber’lık eğitimleri başlattı. İŞKUR, görüntülenme sayısı yüksek YouTube kanallarının aylık 30 bin TL’ye kadar kazanç sağlamasını örnek vererek bu eğitimi neden açtığının da cevabını verdi. 

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağlarından YouTube aynı zamanda dünyadaki en büyük video platformu ve son dönemde özellikle gençler arasında bir hayli popüler. Youtube gençler içinçok ciddi paralar kazanılan bir platform haline geldi.. İŞKUR'da Youtube'daki bu gelişmeyi hem istihdam hem de yeni iş alanları açmak adına değerlendirmek için Google ile işbirliği yaptı. Google'ın desteği ile İŞKUR YouTuber’lık eğitimleri veriyor. Türkiye’de abone sayısı 2 milyonu geçmiş genç YouTuber’lar ve kurumsal bazda 1.5 milyonu aşan kanallar da bulunuyor.

İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal, Türkiye İçin Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında gençlerin dijital becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini ve Google Türkiye ofisiyle yaptıkları toplantıda dijital dönüşüm hareketiyle ilgili yeni bir planlama yaptıklaırnı duyurdu. Proje kapsamında öncelikli olarak Bursa, Kayseri, Van, Gaziantep, Samsun ve Antalya'daki gençlere söz konusu eğitimler verilecek.

Google İŞKUR öncesinde Türkiye’deki üniversitelerde girişimcilik eğitim programı kapsamınad "dijital girişimcilik", "Nasıl YouTuber olunur?" gibi eğitimler ver veriyordu. Google, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa'da da dijital girişimcilik eğitim programlarına da devam ediyor.

Dünyanın en büyük arama motoru Google yıllık gelirinin yaklaşık 4 milyar dolarını yalnızca YouTube kazanıyor. Google'ın son açıkladığı istatistiki verilere göre mobil cihazlardan video izleme oranı, her yıl 2 kat artıyor.

Ekleme Tarihi: 20 May 2017 00:00