Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 3 Haz 2017 03:39

Google sitelerdeki her yerden fırlayan reklamlara son veriyor

Dünya arama motoru devi Google, internet tarayıcı programı olarak piyasaya sunduğu Chrome'a gelecek sene reklam engelleme özelliği getirecek. Son dönemde internet reklamlarının rahatsız edecek boyuta gelmesi Google'ı tedbir almaya zorladı.

Google sitelerdeki her yerden fırlayan reklamlara son veriyor

ABD'nin küresel teknoloji şirketi arama devi Google, internet tarayıcı uygulaması Chrome'un gelecek yıl piyasaya sürüleceği yeni versiyonu internet sitelerindeki düzensiz reklamları engelleyecek. Cüzzi ücret ödeyerek paralı versiyonu kullanan kullanıcılarına reklamsız siteleri okuma imkanı tanıyacak. 

Arama devi Google tarafından yapılan açıklamada, güncel versiyonu sayesinde Chrome'un kullanıcıların ziyaret ettikleri internet sitelerinde karşılaşılan reklamlar ile açılır açılmaz kendiliğinden otomatik çalışan müzik ve görüntülerin engellenebileceğini duyurdu.

Google internet sitelerinin büyük bölümünün reklam gelirleri ile kendini finanse ettiğini hatırlatarak, Google'ın reklamları filtrelemek için Chrome kullanıcılarından ücret isteyeceği ve bu bedelin yalnızca yüzde 10'unu alacağını kaydetti.

Google'ın yeni Chrome versiyonunda kullanıcılar internette dolaştıkları sayfaları tamamen reklamlardan arındırılmış görmek için cüzi bir ücret ödeyecek. Ücret ödemeden yeni versiyonu kullananlar da internetteki sitelerde yalnız belli standartlara uyan reklamlar gösterilecek.

Google yeni Chrome versiyonu ile internet reklamları için daha iyi bir standart oluşturmayı amaçlıyor.Google  daha iyi bir standart oluşturmayı amaçlayan "Coalition for Better Ads" adlı topluluğa katıldığı ve bu topluluğun standartlarına uymayan reklamları kullanıcılara gösterilmeyeceğini belirtti.

Google belirli kriterleri sağlamayan reklamlara filtre uygulayacak.  Söz konusu standartları taşımayan reklamlar Chrome kullanıcılarına gösterilmeyecek, filtrelenen reklam sayısı belli bir oranı aşan internet sitelerine de reklam yasağı konarak Chrome kullananlara hiçbir reklamı gösterilmeyeceğini vurguladı.

Google yeni Chrome'un kişisel bilgisayarların yanında mobil cihazlarda da kullanıma sunacağını duyurdu. 

Uzmanlar, siteler tarafından kullanılan üçüncü parti reklam engelleyici uygulamaların internette yaygınlaştığını ve bunun şirketlerin reklam gelirlerini azalttığını  belirtti.

Ekleme Tarihi: 3 Haz 2017 03:39