Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 23 May 2017 01:06

Hindistan'dan büyük umutlarla gelen Zomato Türkiye kapanıyor

Hİndistan'dan Türkiye'ye büyük umutlar ve yatırımla gelen yemek sektöründe pastadan pay almak isteye mekanlar hakkında listeleme ve değerlendirme uygulaması Zomato umduğunu bulamadı ve Türkiye ofisini kapatıyor.

Hindistan'dan büyük umutlarla gelen Zomato Türkiye kapanıyor

Hindistan merkezli şirket Zomato, Türkiye ofisini kapatacak ve Türkiye'deki operasyonlarını yurtdışından yönetecek. Diğer taraftan uzun süredir içerik sağlanan cep telefonları için hazırlanmış mobil uygulama ve Zomato internet sitesi faaliyetine devam edecek. Zomato'nun Türkiye ofisinin kapanacağına dair resmi açıklamada da 23 Mayıs tarihinde yapılacak.

10 BİNDEN FAZLA KENTİ KAPSIYOR

Zomato iki girişimci Hindistanlı mühendis tarafından 2008 yılında başkent Yeni Delhi'de kuruldu. 23 ülkede 10 binden fazla şehirde 'Nerede ne yemeli?' sorusuna cevap veren Zomato 2015 yılının Ocak ayında Mekanist.net'i satın almıştı. Türkiye pazarında genişleme stratejisine giden Zomato, Mekanist net'i yeniden yapılandırma yoluna gitmişti.

Hintlilere Mekanist net'i satan kurucu ortak Ali Servet Eyüboğlu Zomato Ülke Müdürlüğü görevinden 2015 Kasımında ayrılmıştı. Zomato Türkiye, Mekanist net'in içeriklerini devralmıştı. Mekanis Zomato com'un masaüstü trafiğinin yüzde 7.5'ini karşılıyordu.

Ekleme Tarihi: 23 May 2017 01:06