Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 2 Şub 2018 01:15

Kullanıcıların Facebook'ta geçirdiği süre azaldı

Facebook'ta geçirilen süre, 2017'de yüzde 5 azaldı. Şirketin karı ise yüzde 56 arttı.

Kullanıcıların Facebook'ta geçirdiği süre azaldı

Sosyal medya platformu Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, sitedeki paylaşımları önceliklendiren bazı değişiklikler yapmaları sonrası kullanıcıların sitede daha az zaman geçirmeye başladığını söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Mark Zuckerberg, geçen yıl kullanıcıların Facebook’ta geçirdiği sürenin yüzde 5, yani günde 50 milyon saat azaldığını belirtti. Zuckerberg, değişikliklerin sonucunda kullanıcıların eskisine göre daha az viral videoyla karşılaştığını ifade etti.

Facebook, bir süredir arkadaş ve aile bireyleriyle olan etkileşimi artıracak; şirketler, işletmeler ve medya kuruluşlarının içeriklerini ise daraltacak şekilde, paylaşımları öncelik sırasına göre düzenliyor.

Ayrıca Zuckerberg, Facebook’un siyasi kampanyalardaki rolü ile işletmelerin reklamlarına yönelik seçiciliğini artırması gibi büyük değişikliklere rağmen, beklenenden daha iyi sonuçlar aldıklarını söyledi.

‘UZUN VADEDE OLUMLU SONUÇLARI OLACAK’

Zuckerberg’e göre yapılan ince ayarların uzun vadede olumlu etkisi olacak. Kısa vadede alınan sonuçlar ise şöyle:

– Facebook’un geliri geçen yıl yüzde 47 yani 40 milyar dolardan fazla azaldı.
– Şirketin karı ise yüzde 56 (16 milyar) artarak sıçrama yaptı.
– Aralık ayında aktif kullanıcı sayısının ortalaması günlük bazda 1.4, aylık bazda ise 2.13 milyardı.
– Reklam gelirlerinin büyük pay sağladığı ABD ve Kanada bölgesinde ise, günlük kullanıcı sayısı bir önceki çeyrek yıla oranla yaklaşık 700 bin azalarak 184 milyona düştü.

Zuckerberg, yakın bir zaman içinde sitenin “daha az reklam, haber ve tanıtım içerecek şekilde” değişim geçireceğini açıklamış, platformda çok sayıda hatanın ortaya çıktığını ve araçların kötüye kullanılmasının önüne geçemediklerini aktarmıştı.

Ekleme Tarihi: 2 Şub 2018 01:15