Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2018 01:34

PTT'nin yerli ve milli whatsapp'ının kodları kopya çıktı

“Yerli ve milli whatsapp” denilerek üretilen PTT Messenger’ın kaynak kodlarının başka uygulamalardan aynen alındığı ortaya çıktı...

PTT'nin yerli ve milli whatsapp'ının kodları kopya çıktı

“Yerli ve milli whatsapp” denilerek üretilen PTT Messenger’ın kaynak kodlarının başka uygulamalardan aynen alındığı ortaya çıktı.

Anlık mesajlaşma platformu olarak hazırlanan uygulama, ilk kez Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Binali Yıldırım tarafından kullanılmıştı.

Ancak uygulamanın pek de yerli olmadığı anlaşıldı. Geliştirilirken signal tabanlı açık kaynak kod kullanıldığı belirtilen PttMessenger uygulamasının, Zebrachat ismininde yabancı bir uygulamanın aynısı olduğu anlaşıldı.

Daha sonra bu suçlamalara karşı da PTT’nin sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşıldı.

Açıklamada, “PttMessenger, signal tabanlı açık kaynak kod kullanılarak geliştirilmiştir. PttMessenger, tüm geliştirme hakları ile PTT A.Ş.'ye aittir. Zebrachat, PttMessenger'ın geliştirme aşamasında kullanılan proje ve ürün adıdır.  Kullanıcıların doğrudan indirebileceği bir uygulama (apk) dosyası bulunmamaktadır. Çeşitli internet sitelerinde sunulan PttMessenger adlı dosyaların, PTT A.Ş’nin kurumsal anlık mesajlaşma ve haberleşme çözümü olan PttMessenger ile ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2018 01:34