Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 19 Ara 2018 03:40

Siz alışveriş yapın eve insansız araçlar getirsin

ABD'li süpermarket zinciri Kroger, siparişlerin teslimatını yapabilmek için insansız araçlar kullanmaya başladı.

Siz alışveriş yapın eve insansız araçlar getirsin

Reuters'in haberine göre, Silikon Vadisi'ndeki şirketlerden Nuro ile ortaklaşa çalışan Kroger, geliştirilme aşamasında olan projeyi ilk olarak Arizona'da hayata geçirdi. Süpermarket devi Kroger, otonom teslimat aracı üreten Nuro adlı şirketle iş birliği yaparak evlere insansız teslimat hizmeti sunmaya başladı. 

Süpermarket devi Kroger bu teknolojiyi perakende sektörüne getirme yarışında öne geçmek için adım attı. Nuro adlı girişimle iş birliği halinde çalışan Kroger, bu yıl içinde insansız teslimat araçlarını test etmeye başladı. 

İki eski Waymo mühendisi, bu yılın başlarında tamamen benzersiz, tam otonom teslimat araçları üretmek amacıyla Nuro adı bir girişim kurmuştu. Şirketin geliştirdiği araç mahalleler arasında hızla gezinip müşterilere siparişlerini dağıtmak için özel olarak tasarlandı.

Bugün Amerika’nın en büyük süpermarket zinciri Kroger, Nuro ile güçlerini birleştiriyor. ABD genelinde 35 eyalette toplam 2 bin 800 süpermarketi ve alışveriş merkezi bulunan Kroger’ın bu hamlesi insansız teslimat sistemleri için önemli bir adım.

Süreç oldukça basit işliyor. İnternet üzerinden sipariş veriliyor, ürünler paketlenip Nuro’ya yükleniyor. Küçük otonom araç evin önüne kadar geliyor. Ürünler yola çıktığında alışveriş yapan müşteriye bir kod gönderiliyor, müşteri araç geldiğinde kodu girip ürünleri alıyor. 

Ekleme Tarihi: 19 Ara 2018 03:40