Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 27 Eki 2017 02:50

Twitter, Russia Today ve Sputnik'in reklamlarını engelleme kararı aldı

Twitter, Russia Today ve Sputnik'in reklamlarını engelleme kararı aldı. Karara tepki gösteren Rusya, ABD'yi hukuku ihlal etmekle suçladı.

Twitter, Russia Today ve Sputnik'in reklamlarını engelleme kararı aldı

Twitter, Russia Today (RT) ve Sputnik’in hesaplarından gelen reklamları engelleme kararı aldı. Karara tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “ABD’nin ifade özgürlüğünün teminatı olan hem uluslararası, hem de iç yasaları kaba bir şekilde çiğnediğini gösterdiğini vurguluyoruz” dedi.

TWİTTER: BU KARAR KOLAY ALINMADI

Sosyal paylaşım sitesi platformu Twitter, Russia Today televizyonu ve Sputnik haber ajansına ait hesaplardan gelen reklamları kaldırma kararı aldıklarını açıkladı.

Açıklamada, “Bu karar, 2016 ABD seçimlerine yönelik yaptığımız geçmiş çalışmamıza ve ABD istihbaratının, RT ve Sputnik’in Rusya hükümeti adına seçime müdahale etme girişiminde bulunduğuna dair sonucuna dayanıyor. Bu karar kolay alınmadı ve bu adımı, Twitter’daki kullanıcı deneyiminin güvenirliğini korumaya yardım etmek için bağlılığımızın bir parçası olarak atıyoruz” denildi.

Sputnik ve Russia Today Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Twitter’ın kararını “üzücü” şeklinde değerlendirdi. Simonyan, ABD medyasının Rusya’nın misillemeye yönelik önlemleriyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

ZAHAROVA: ABD, ULUSLARARASI VE İÇ YASALARI ÇİĞNEDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, kararı “Rus medyasının faaliyetlerini engellemeye yönelik saldırgan adım” diye nitelendirildi. Zaharova kararın, ABD kuruluşları ve istihbarat servislerinin baskısının bir sonucu olduğunu savundu.

Zaharova, “Özel servislerinin desteğiyle Rus medya araçlarının faaliyetlerinin engellenmesinin, ABD’nin ifade özgürlüğünün teminatı olan hem uluslararası, hem de iç yasaları kaba bir şekilde çiğnediğini gösterdiğini vurguluyoruz. Bu kampanyaya özel şirketlerin de katılmasının Amerikan güç kurumlarının medya araçlarına yaptığı benzersiz saldırısını ortaya koydu” dedi. (KAYNAK: SPUTNİK)

Ekleme Tarihi: 27 Eki 2017 02:50