Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 14 May 2017 20:14

Whatsapp'a 3,2 milyar dolarlık Facebook cezası

İtalya Rekabet Kurulu kullanıcılarına ait verileri Facebook ile paylaştığı için yaklaşık 1 milyar kullanıcısı olan Whatsapp'a 3.2 milyon dolarlık ceza kesti.

Whatsapp'a 3,2 milyar dolarlık Facebook cezası

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook ile kendi kullanıcılarına ait verileri paylaşan Whatsapp'a İtalya Rekabet Kurulu, verileri izinsiz verdiği gerekçesiyle 3.2 milyon dolar ceza ödemeye mahkum edildi.

Dünyada 1 milyar aktif kullanıcısı ile sosyal medya ağları arasında en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kısa bir süre önce "kullanım şartlarını" güncellemiş ve Whatsapp'ın kullanılabilmesi için bu koşulların kabulünü zorunlu kılmıştı. Bu işlem aracılığıyla kullanıcıların verilerini paylaşmayı kolaylaştırdı.

Şirket, WhatsApp’ın kullanım koşullarını değiştirerek kullanıcıların kişisel bilgilerini paylaşmak zorunda olduğunu iddia etti. Sosyal mesajlaşma uygulaması Whatsapp bu uygulama ile kendi kurallarını çiğnediğini itiraf etti.

İtalya Rekabet Kurumu'nun ardından yaşananlardan haberdar olan diğer ülkeler de sosyal mesajlaşma ağı WhatsApp’a dava açmaya başladı. Başlatılan dava süreçleri gelecek dönemde Whatsapp'ın başına büyük bir sorun açacak. 

Ekleme Tarihi: 14 May 2017 20:14