Çevre Güncelleme Tarihi: 20 Şub 2018 10:29

İlk cemre düştü ama kış kendini bir kez daha gösterecek

İlk cemre havaya düştü, havalar adım adım ısınmaya başlıyor derken Meteoroloji'den son dakika verilerine göre kış kendini birkez daha gösterecek.

İlk cemre düştü ama kış kendini bir kez daha gösterecek

Cuma gününden itibaren aniden düşecek sıcaklıklarla beraber bazı bölgelerimizden kar haberleri gelmeye başlayacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ve küresel tahmin sistemlerinin hava durumu tahminleri...

Birçok şehrimizde çiçekler açtı, güneşli günlerde hava sıcaklıkları yer yer 20 derecelere yaklaştı, dün ilk cemre havaya düştü. Tam bahar geliyor derken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bu hafta için yaptığı hava durumu tahminleri son dakika verileriyle değişti ve hafta sonu için yeni bir soğuk hava dalgası geldiği belirtildi. Yarından itibaren yurdun büyük çoğunluğunda etkili olmaya başlayacak yağmurla beraber hava sıcaklıkları da düşecek.

METEOROLOJİ TAHMİNLERİ DEĞİŞTİRDİ… HAFTA SONU KAR HABERLERİ GELEBİLİR!

Dün havaların gün be gün ısınacağı doğrultusunda tahminler yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni verilerle beraber tahminleri değiştirdi. Hafta sonu yurdu etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası yurdun bazı bölgelerinden kar haberleri gelmesine yol açacak. Havalar bir miktar soğurken küresel tahmin sistemlerine göre pazar günü İstanbul’da sulu kar görülebilir…

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Doğu Anadolu’nun batısı ile Sinop, Samsun, Gümüşhane, Bayburt, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülkemizin güney kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif yağmurlu 10
İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevreleri, gece saatlerinde il geneli hafif yağmurlu 11
İzmir: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 13
Adana: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif sağanak yağışlı 18
Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18
Samsun: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 9
Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 13

Ekleme Tarihi: 20 Şub 2018 10:29