Çevre Güncelleme Tarihi: 18 Mar 2022 22:40

Japonya kedi ve köpeklerin ötenazisini nasıl engelliyor?

Köpeklerin ve kedilerin düşük maliyetli sterilizasyonu sokak hayvanlarının ötenazisini engelleyebilir mi? Japonya'da neler yapılıyor?

Japonya kedi ve köpeklerin ötenazisini nasıl engelliyor?

Ülkenin pandemi kaynaklı evcil hayvan sahipliği patlaması sırasında onları satın alan insanlar tarafından terk edilen başıboş kedi ve köpeklere ötenazi yapma ihtiyacını azaltmak için Japonya'da veteriner hekimlerin çabaları sürüyor.

Veteriner hekimler, Japonya'nın şehirlerinde artan sayıda başıboş hayvan sorununu çözmek için ucuz kısırlaştırma ve kısırlaştırma programları yürütüyor; sorumsuz sahipleri tarafından terk edilen evcil hayvanlar, artık endişe verici oranlarda ürüyor, bakımsız hayvanlar da dahil olmak üzere, onlar öldükten hemen sonra kendi kendine ölen hayvanlar da dahil. doğmak.

42 yaşındaki veterinerler Miyuki Daimon ve 38 yaşındaki kocası Masaaki, Hokkaido, Ebetsu'da bir hayvan hastanesi olan Mobile Vet Office'i işletiyor.

Ocak ayının ortalarında, bir hayvan koruma grubu, yaklaşık 4 veya 5 aylık dişi bir kedi getirdi. Miyuki kediye anestezi iğnesi yapıp ameliyat masasına yerleştirdikten sonra işlemi yapıyor ve yaklaşık 40 dakikada küçük bir kesi dikiyor.

Çift, hastanede çalışmanın yanı sıra kedi ve köpekleri kısırlaştırmak için çeşitli bölgeleri ziyaret ediyor. Bazen ziyaret başına 40 ila 50 operasyon gerçekleştirirler.

Çift, hastaneyi 2017'de açtı ve Ebetsu dışındakiler de dahil olmak üzere 2020'de yaklaşık 1.600 ve 2021'de 2.000'den fazla kedi ve köpeği ameliyat etti. Sokak kedileri ve köpekleri, hayvan koruma grupları ve onları evlerinde asılı bulan insanlar tarafından getiriliyor. Ameliyatların ardından hayvan grupları sahiplerini arıyor.

Her bir prosedürün maliyeti 4.400 Yen ile 7.700 Yen arasındadır, bu da normal hayvan hastanelerinin kabaca üçte biri kadardır. Sokak hayvanlarında ameliyat sonrası takipler yapılamadığından, cerrahi kesiler hayvanın ağrısını azaltmak için sadece 1 santimetre veya altında tutulur.

Miyuki, "Ucuz operasyonlarla, insanların sokak kedilerinin sayısını azaltmaya yardımcı olabileceği bir ortam yaratmayı umuyoruz" dedi.

Hayvanların korunmasıyla ilgili bir kişi, "Bu tür talihsiz vakaları ortadan kaldırmak için hayvanlara insancıl muameleyi genişletmek istiyoruz" dedi.

Çevre Bakanlığı'na göre, bulaşıcı hastalıkların yayılması veya atıklarıyla ilgili sorunlar gibi topluluklardaki sorunları önlemek için kedi ve köpeklerin öldürülmesi son çare olarak kullanılıyor.

Yerel topluluklar tarafından alınan iyileştirilmiş önlemlerle birlikte, 2019 mali yılında 27.107 ve 2020 mali yılında 19.705 ile öldürülen kedi sayısı aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Birçok yerel yönetim, sterilizasyon için kısmi mali yardım teklif etmek de dahil olmak üzere karşı önlemler aldı.

Örneğin, Kobe şehir ofisi başıboş kedilerin kısırlaştırma ve kısırlaştırma işlemlerini tamamen finanse etmektedir. Ancak bütçeler kuruduğunda önlemlerin durdurulduğu veya operasyonları devam ettirecek bir sistemin olmadığı durumlar var.

Japonya Evcil Hayvan Maması Derneği'ne göre, Ekim 2019'dan itibaren bir yıl içinde yeni yetiştirilen kedilerin sayısı, kısmen COVID-19 salgını sırasında evde mahsur kalarak arkadaş arayan insanlardan gelen talep nedeniyle önceki yıla göre %16 arttı.

Miyuki, “Korkarım ki kedileri fazla düşünmeden beslemeye başlayan ve daha sonra onları terk eden insanlar var” dedi.

Sonuç olarak, Haziran ayında hükümet, kedilere ve köpeklere sahiplerinin bilgilerini içeren mikroçiplerin takılmasını zorunlu kılmak için hayvanlara eziyet yasasında yasal bir revizyon uygulayacak.

Saitama Eyaleti, Koshigaya'daki Inagaki Hayvan Hastanesi, yaklaşık 40.000 sokak kedisini düşük bir maliyetle kısırlaştırdı. Hastanenin başkanı 37 yaşındaki Masaharu Inagaki, ameliyatlar için ayda bir kez Fukushima, Ibaraki, Gunma ve Chiba illerindeki şubelerini ziyaret ediyor. “Şehirlerden ne kadar uzak olursa, sterilizasyon prosedürleri sunan hastaneler o kadar az olur” dedi.

Inagaki, bir kedi sahibini içeren bir vakada 100'den fazla hayvanı ameliyat etti.

"Birçok kedi sahibi, kedilerin güçlü doğurganlığını bilmiyor. İnagaki, "Çamurlaştırma ve kısırlaştırma ameliyatlarını organize ettikten sonra, hayatları boyunca onlarla ilgilenmeye hazır olmalılar" dedi.

Ekleme Tarihi: 18 Mar 2022 22:40