Çevre Güncelleme Tarihi: 8 Mar 2022 15:52

Karbon ayak izini azaltmak için 6 şey!

Akıllı telefonları daha uzun süre kullanmaktan araba sahipliğini sona erdirmeye kadar, 'daha az eşya ve daha fazla keyif' yolunda karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için yapabileceğiniz altı şey!

Karbon ayak izini azaltmak için 6 şey!

Araştırmalar, akıllı telefonları daha uzun süre kullanmaktan araba sahipliğini sona erdirmeye kadar, ileriye giden yolun 'daha az eşya ve daha fazla keyif' olduğunu gösteriyor

Daha zengin, yüksek tüketimli ülkelerdeki insanların nispeten basit altı yaşam tarzı değişikliği yaparak “daha ​​az eşya ve daha fazla neşe” toplumu yaratarak iklim çöküşünün önlenmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Uzmanlar, bu "değişikliklerin" yürürlüğe girmesi halinde küresel ısınmayı 1,5C'de tutmak için gereken emisyon azaltımlarının dörtte birini oluşturacağını ve gerekli geniş kapsamlı sistemik değişikliği yapmaları için hükümet ve özel sektör üzerindeki baskıyı artıracağını söylüyorlar.

Araştırma, Jump kampanyasına ilham verdi ve insanları değişiklikleri yapmak için kaydolmaya çağırdı. Kurucu ortaklarından Tom Bailey, altı vardiyanın tümünü yapmaya söz vermek çok yıldırıcıysa, sadece bazılarında bir başlangıç ​​yapmanın bir fark yaratabileceğini söyledi.

Dağınıklığa son

Elektronik ürünleri (akıllı telefonlar, kişisel bilgisayarlar, akıllı saatler ve TV'ler) en az yedi yıl boyunca saklayın. Rapora göre, "Gadget'lara bağımlılık ve genel olarak 'malzeme' satın alma, karbon emisyonlarına önemli bir katkıda bulunuyor".

Çalışma, nadir toprak metallerini çıkarma ve daha fazla ürün üretme sürecinin, genellikle, öğelerin kendilerinin kullanılmasından daha fazla emisyon ürettiğini gösteriyor. Örneğin, bir iPhone 11'in ömür boyu emisyonlarının yalnızca %13'ü kullanımına bağlıdır; diğer %86'sı üretim, nakliye ve kullanım ömrü sonu işlemleriyle ilişkilidir.

Bailey, "Genellikle bu ürünleri en az birkaç yılda bir yükseltilmiş bir modelle değiştiririz" diyor. "Hedef, elektronik ürünleri beş ila yedi yıl - tam optimum ömürleri - tutmaktır."

İnsanların ekipman tamir etmeyi, ödünç almayı, kiralamayı veya ikinci el satın almayı denemeleri gerektiğini söylüyor ve ekliyor: "Gerçekten bir şeye ihtiyacınız varsa, o zaman yeni öğeleri minimumda tutun."

Özel araçlardan kurtulun (kesinlikle gerekli olmadıkça)

Birçok insan araba sahibi olmaya alıştı ve bazıları için araçları ya iş için ya da engelli oldukları ya da uzak bir bölgede yaşadıkları için çok önemli.

Ancak araştırmalar, araba sahipliğinin büyük emisyonlara neden olduğunu gösteriyor. Küresel olarak, ulaşım, toplam sera gazı emisyonlarının yaklaşık dörtte birinden sorumludur ve bunun üçte ikisinden fazlası karayolu taşıtlarının motorlarından kaynaklanmaktadır.

Kampanyacılar, özel araçları kullanmayı bırakmaları - ideal olarak sahip oldukları araçlardan kurtulmaları - ve bunun yerine toplu taşıma, yürüyüş, bisiklet veya araba kulüplerine yönelmeleri çağrısında bulunuyor.

Bailey, "Bir araba satın almayı planlıyorsanız, bekleyip sizi gitmeniz gereken yere götürebilecek alternatifler bulabilecek misiniz bir bakın," dedi. "Kendinizi cesur hissediyorsanız, sahip olduğunuz arabalardan kurtulun ya da faydaları ve emisyonları paylaşmak için bir araba paylaşım planına katılıp katılamayacağınıza bakın."

Çalışma, iklim değişikliğiyle mücadelede elektrikli araçların (EV'lerin) rolüne çok fazla vurgu yapılmasına rağmen, önemli bir emisyon kaynağı olduğu için genel olarak yollardaki araç sayısını azaltmak için daha büyük bir çaba gösterilmesi gerektiğini söylüyor. araç üretimi - hatta EV'ler.

Retro Elbise

Giyim ve tekstil endüstrisi, uluslararası havacılık ve deniz taşımacılığının toplamından daha fazla sera gazı emisyonuna neden oluyor ve hızlı, tek kullanımlık modanın yükselişi bu eğilimi hızlandırıyor.

Bailey şöyle diyor: “Düşük fiyatlar genellikle daha düşük kaliteli ve uzun ömürlü olmayan giysiler anlamına gelir; ancak bu düşük fiyatlar aynı zamanda nehirlerin kirlenmesi, kötü çalışma koşulları, düşük ücretler ve fabrikalardaki işçilerin sömürülmesi gibi görünmeyen insan ve çevre maliyetlerinden de kaynaklanmıştır.”

Bu nedenle kampanyacılar, insanları ikinci el satın almaya, mevcut ürünleri onarmaya veya ayarlamaya ve satın alımları yılda üç ürünle – ideal olarak dayanıklı ve uzun ömürlü olanlarla – kısıtlamaya çağırıyor.

Bailey, "Bu giysiler daha pahalı olabilir, ancak giyim başına maliyeti göz önünde bulundurmaya değer. Üç kat daha uzun süre dayanacak, ancak fiyatının yalnızca iki katı olacaksa, bu , ürünün kullanım ömrü boyunca finansal bir tasarruf ve çevre için de daha iyi.”

Yeşil Beslen

Toplam küresel emisyonların %25'inden fazlası gıda sisteminden kaynaklanmaktadır ve bugünün araştırmaları, yediğimiz gıdaların etkisini önemli ölçüde azaltacak diyette üç değişiklik olduğunu göstermektedir:

  • Çoğunlukla bitki bazlı bir diyete geçin .
  • Satın aldığınız her şeyi yiyin.
  • Sağlıklı miktarlarda yiyin.

Bailey şunları söyledi: “Yiyecekle ilgili davranışlarımızı değiştirmek, tüm değişimler arasında en etkili olanı. Ve bu sadece iklim değişikliği ile ilgili değil; Biyoçeşitlilik kaybına, arazi kullanım değişikliğine, okyanusta ölü bölgeler oluşturan gübrelere ve pestisitlere bağlı böceklerin büyük ölçüde yok olmasına ve kaybına bakarsanız, bu sorunların tümü gıda kaynaklıdır.

Her üç yılda bir defadan fazla uçmayın

Havacılık, toplam küresel emisyonların yaklaşık %2'sine katkıda bulunuyor ve bu rakam diğer ulaşım türlerinden daha fazla artıyor. Uçmak da oldukça eşitsizdir: Birleşik Krallık'ta tüm uçuşların %70'i nüfusun sadece %15'i tarafından gerçekleştirilmektedir.

Araştırma, 2017 yılında kişi başına küresel ortalama dönüş uçuşlarının sayısının her bir ila iki yılda bir kısa mesafeli dönüş olduğunu buldu. Uzmanlar, bu sayıyı yarıya indirmenin – her üç yılda bir kısa mesafeli dönüş uçuşu veya sekiz yılda bir uzun mesafeli uçuş taahhüt etmenin – büyük bir etkisi olacağını söylüyor.

Bailey şunları söyledi: “Dünyayı hala görebiliyoruz: bir ömür boyunca 15 ila 20 kez yurtdışına uçmak veya karadan farklı yerlere daha yavaş seyahat etmek. Ancak yurtdışındaki hafta sonu şehir tatillerinin etkisi konusunda gerçekçi olmamız gerekiyor. Neden evimize daha yakın olan tüm inanılmaz yerleri ziyaret etmiyorsunuz?”

Rapor, tren, feribot veya otobüsle ulaşabileceğiniz evinize yakın tatil yerlerini seçmenizi öneriyor. Ayrıca, aile ve arkadaşlarla iletişimde kalmak için görüntülü aramalar gibi teknolojilerden yararlanmayı da savunuyor.

Sistemi değiştir

Yukarıda özetlenen eylemler, küresel emisyonlarda büyük düşüşlere yol açabilir - 1,5 derecelik ısınmayı sürdürmek için gerekenin %25'i - ancak araştırma, azalmaların büyük kısmının hükümetler ve özel sektör tarafından yapılan sistemsel değişikliklerden geleceği de açıktır. Sistemi dönüştürmeye yardımcı olmak için kampanyacılar, insanları kendi hayatlarında en az bir değişiklik yapmaya çağırıyor. Fikirler şunları içerir:

  • Yeşil bir enerji tedarikçisine geçiş.
  • Gücü yetenler için evde yalıtım ve ısı pompaları gibi enerji verimliliği önlemleri almak.
  • Emekli maaşınızı yeşil bir yatırımcıya çevirmek.
  • Etik ve yeşil bankaları kullanmak.
  • Evde enerjiyi verimli kullanmak.
  • Aktivizm veya barışçıl protesto yoluyla veya milletvekilinize yazarak değişim için baskı yapmak

Bailey şöyle diyor: “Bu değişim diğerlerinden farklı çünkü araştırma, küresel sistemlerin değişmesinden bireylerin sorumlu olduğunu ima etmiyor. Bununla birlikte, kendi yaşamlarımızdaki kişisel değişimlerin toplu olarak büyük bir etkisi olabileceğini biliyoruz.”

Ekleme Tarihi: 8 Mar 2022 15:52