Çevre Güncelleme Tarihi: 22 May 2022 12:35

Önce sağanak, sonra kuvvetli sıcaklar gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Önce sağanak, sonra kuvvetli sıcaklar gelecek

Önce sağanak, sonra kuvvetli sıcaklar gelecek

Yayınlanan tahminlere göre pazartesiden itibaren yurdun birçok noktasında sağanak yağış görülecek ardından hava sıcaklıkları hızla artacak. Yarın İstanbul'da da yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre yeni hafta sağanak yağışlarla başlayacak. Yarın yurdun batı kıyıları hariç tüm şehirlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, yağışlar hafta ortasında etkisini yitirecek. Hava sıcaklıklarında hızlı bir yükseliş yaşanacak.

BİRÇOK ŞEHİR İÇİN YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara’nın güneybatısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Dğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri,Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Maltya, Ardahan, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; gece saatlerinde Osmaniye çevreleri, Adana’nın doğu, Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri ile Hatay’ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 22 May 2022 12:35