Çevre Güncelleme Tarihi: 28 Kas 2017 12:53

Yağmur ve kar etkisini göstermeye başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde yağmur ve çok bulutlu hava hakim. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise kar yağışı bekleniyor.

Yağmur ve kar etkisini göstermeye başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce hazırlanan rapora göre sabah saatlerinde yağmur ve çok bulutlu hava hakimken, akşama doğru Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar etkisini gösteriyor.

İşte Türkiye genelinde sabah, öğlen, akşam ve gece saatlerinde yayınlanan o rapor:

Sabah saatleri

Türkiye genelinde sabah saatlerinde; Marmara Bölgesi’nde çok bulutlu hava hakimken, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde yağmur bekleniliyor. Özellikle Muğla, Antalya, Adana illeri ve çevrelerinde “kuvvetli yağış” tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Akdeniz Bölgesi’nde saatte 30-50 km hızda rüzgar eseceği bekleniliyor.

Öğlen saatleri

Öğlen saatlerinde birçok bölgede yağmur etkisini göstermesi bekleniliyor. Özellikle kuvvetli yağmur Akdeniz Bölgesi’nde etkisini gösterecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeyinde Kars, Ağrı ve Iğdır’da öğlen saatlerinde “bulutlu güneşli” hava hakim.

Akşam saatleri

Akşam saatlerinde kar, Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini göstermeye başlıyor. Özellikle Bingöl ve Erzincan il ve çevrelerinde kar yağışı konusunda Meteoroloji uyarıyor. Kuvvetli yağış, Akdeniz Bölgesi’nde etkisini göstermeye devam ediyor.

Gece saatleri

Yoğun kar yağışı, Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek bölgelerinde etkisini artırarak devam edecek. Isparta ilinde geceleyin kar yağışı bekleniliyor. İstanbul’da gece saatlerinde yağmur etkisini göstermesi tahmin ediliyor.

Ekleme Tarihi: 28 Kas 2017 12:53