Dünya Güncelleme Tarihi: 17 Kas 2016 17:47

1 litre süt ve benzinin fiyatını bilmeyen ekonomi bakanı rezil oldu

İtalya Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan, muhalefet liderinin sorusu üzerine 1 litre süt ve benzinin fiyatını bilememesi üzerine canlı yayında zor durumda kaldı.

1 litre süt ve benzinin fiyatını bilmeyen ekonomi bakanı rezil oldu
Devlet kanalı Rai 1'de dün akşam canlı yayınlanan ve 4 Aralık'taki anayasa reformuna ilişkin referandumun tartışıldığı "Porta a Porta" adlı programın konukları arasında yer alan aşırı sağcı Kuzey Ligi (Lega Nord) parti lideri Matteo Salvini ve Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

BAKAN ZOR DURUMDA KALDI

Salvini, bakana öncelikle 1 litre sütün fiyatını bilip bilmediğini sordu. Bu soru üzerine zor durumda kaldığı gözlenen ekonomi bakanı elindeki not kağıtlarına bakmaya başlayınca Salvini, "Sütün fiyatını söylemek için elinizdeki kağıtlara bakmanıza gerek yok. Sizin de alışveriş yaptığınızı düşünüyorum" diye konuştu.

"ALIŞVERİŞİ EŞİM YAPIYOR"

Padoan da, "Bu göreve geldiğimden beri (Şubat 2014) hiç alışveriş yapmadım, bunu eşimden rica etmek zorundayım" diye karşılık verdi.

CEVAP VEREMEDİ

" Ekonomi bakanımız 1 litre sütün fiyatını bilmiyor" diye bakanı eleştiren Salvini, bu defa da ona 1 litre benzin ve anaokullarının aylık ücretlerinin ne kadar olduğunu sordu. Bakan Padoan bunlara da cevap veremeyince Matteo Salvini, "Bu nasıl mümkün olabilir. Ülkemizin ekonomisini yöneten bir bakan, anayasayı değiştirmeye çalışan hükumetin bir üyesi 1 litre süt ve benzinin fiyatını bilmiyor ve elindeki notlara bakıyor" diye öfkesini dile getirdi.

İMDADINA KADIN BAKAN YETİŞTİ

Bunun üzerine hükümetin kadın üyelerinden, Anayasal Reformlar Bakanı Maria Elena Boschi, Pier Carlo Padoan'ın imdadına yetişerek, "1 litre sütün fiyatı, günlük mü yoksa uzun ömürlü mü olduğuna bağlı olarak 1,30 ve 1,60 euro arasında değişiyor" dedi.

Ekleme Tarihi: 17 Kas 2016 17:47