Dünya Güncelleme Tarihi: 7 May 2022 13:35

ABD Başkanı Joe Biden'in sözcüsü ilk özelliği ile Amerikan tarihine geçti

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yerine Amerikan Başkanı Joe Biden'in göreve getirdiği Karine Jean-Pierre özelliği ile ABD tarihinde bir ilk oldu. Üstelik Soros'un tezgahından geçmiş.

ABD Başkanı Joe Biden'in sözcüsü ilk özelliği ile Amerikan tarihine geçti

Amerikan Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray Sözcülüğü görevinden alınan Jen Psaki’nin yerine, Karine Jean-Pierre’yi atadı. Karine Jean-Pierre, ABD tarihinin ilk eşcinsel ve siyahi Beyaz Saray sözcüsü olarak tarihe geçti.

Görevden alınan Jen Psaki’nin, Amerikan medya devi MSNBC’de kendisine iş bulduğu ve Beyaz Saray’daki gelişmeleri MSNBC’ye sızdırdığı iddia edildi. Yeni Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre’nin, Soros’un fonladığı sivil toplum kuruluşunda basın sözcülüğü yaptığı ortaya çıktı.

Amerikan medyasının gündeminde, Beyaz Saray’da gerçekleşen sürpriz değişiklik var.

ABD Başkanı Joe Biden, ani bir kararla, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin yerine, 13 Mayıs’tan itibaren göreve başlamak üzere Karine Jean-Pierre’yi atadı.

Jen Psaki’nin, görevi “sırdaşı” ve “dostu” Karine Jean-Pierre’ye devredeceğini açıklarken, “sevinç gözyaşlarını” tutamadığı bildirildi.

GÖREVDEN ALINAN SÖZCÜ “BİLGİ SIZDIRIYORDU” İDDİASI

ABD basını, Jen Psaki’nin görevden alınma sebebinin “bilgi sızdırma” ve “kendisine yeni bir iş bulma” olduğunu öne sürdü.

Eski CNN çalışanı olan Jen Psaki’nin, Beyaz Saray Sözcülüğü görevi boyunca, Amerikan medya devi MSNBC’ye bilgi sızdırdığı ve henüz istifa etmeden iş görüşmesi gerçekleştirdiği iddia edildi.

Jen Psaki, MSNBC’de göreve başlayıp başlamayacağı konusundaki soruları yanıtsız bıraktı.

YENİ BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ’NÜN SOROS BAĞLANTISI

Haiti göçmeni siyahi bir ailenin çocuğu olan ve LGBT bireyi olmasıyla tanınan Karine Jean-Pierre, Beyaz Saray’ın yeni sözcüsü oldu.

Karine Jean-Pierre’nin 2016-2019 arasında, George Soros ve oğlu Jonathan Soros tarafından fonlanan “MoveOn” adlı, siyasi amaçlar güden sivil toplum kuruluşunda çalıştığı ortaya çıktı.

MoveOn, 2016'da Demokrat Parti’den başkan adayı olan Hillary Clinton’ı destekledi.

MoveOn’un desteklediği Başkan Adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyası, ABD’nin neoliberal sermayesi tarafından finanse edildi.

MoveOn, “Donald Trump’ın seçimi kaybetmesi” amacıyla, 20 milyon dolar bağış topladı.

Karine Jean-Pierre ayrıca adı seks skandalları ile anılan ve hakkında cinsel tacizden 21 ay hapis cezası verilen eski New York Kongre Üyesi Anthony Weiner’ın basın sekreteri olarak çalıştı.

Anthony Weiner, Hillary Clinton’a çok yakın bir isim olarak biliniyor.

Ekleme Tarihi: 7 May 2022 13:35