Dünya Güncelleme Tarihi: 6 May 2022 00:25

ABD istihbaratı Ukrayna'nın Rus generallerini öldürmesine yardım ediyor

ABD istihbaratı Ukrayna'nın Rus generallerini öldürmesine yardım ediyor.AbPentagon, ABD'nin Kiev'e dava edilebilir bilgiler sağladığı iddialarını doğruluyor gibi görünüyor

ABD istihbaratı Ukrayna'nın Rus generallerini öldürmesine yardım ediyor

ABD'li yetkililerin, Ukrayna kuvvetlerinin Ukrayna savaşında ölen Rus generallerinin çoğunu hedef almasına ve öldürmesine yardımcı olan istihbarat sağladıklarını doğruladıkları bildiriliyor .

İsmi açıklanmayan savunma yetkililerinden alıntı yapan New York Times'taki iddia , ABD'nin Ukrayna ordusunun yüksek değerli hedefleri seçmesine yardımcı olmak için gerçek zamanlı olarak eyleme geçirilebilir istihbarat sağladığı şüphelerini doğruluyor gibi görünüyor.

İddiaları doğrular gibi görünen Pentagon sözcüsü John Kirby, ABD'nin "Ukrayna'ya kendilerini savunmak için kullanabilecekleri bilgi ve istihbarat sağladığını" kabul etti, ancak ulusal güvenlik konseyi sözcüsü Adrienne Watson istihbaratın "sağlanmadığını" söyledi. Rus generallerini öldürme niyeti”.

Washington'dan Ukrayna'ya vaat edilen 20 milyar doların (16 milyar sterlin) üzerine çıkan Rus güçlerini hedef almada ABD istihbarat yardımının kabul edilmesi, ABD ile batılı güçler arasında giderek artan bir vekalet savaşı haline gelen şeyin daha da tırmanması. müttefikler ve Ukrayna'daki Rus kuvvetleri.

Bazı Avrupalı ​​yetkililer iddialarla ilgili tedirginliklerini dile getirdiler. Biri, “İki nedenden dolayı brifing verdiğimiz konusunda çok dikkatli olmalıyız: karadaki operasyonların güvenliği… ve Rusya ile savaşa girmek istemediğimiz için” dedi.

Konuyla ilgili iyi bilgilendirilmiş bir başkası, iddianın yanıltıcı olduğunu söyledi. Yetkili, "New York Times'ta Rus generallerinin hedef alınmasıyla ilgili yayınlanan bilgilerin doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi. “Ukrayna kuvvetlerinin Rus generallerini hedef almayı başarmasının nedeni, Rusların eski Sovyetler Birliği doktrinlerini uygulamalarıdır. Ukraynalılar, Rus birlikleri karaya yerleştiğinde hangi bölgeyi hedef almaları gerektiğini bilecek kadar akıllılar.”

Ayrıca, Rus ordusunda yukarıdan aşağıya bir karar verme geleneğinin, ordunun güvenli iletişim sistemlerinin başarısızlığıyla birleştiği, generallerin doğrudan emir vermek için cepheye gelmek zorunda kaldıkları ve onları komuta etmek zorunda kaldıkları anlamına geldiği de öne sürülmüştür. ateş hattı.

Kremlin Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD, İngiltere ve diğer NATO ülkelerinin sürekli olarak Ukrayna ordusuna istihbarat sağladığını ve bunun Rusya'nın hedeflerine ulaşmasını engellemeyeceğini söyledi.

Moskova, Ukrayna'ya ulaşan batılı silah sevkiyatlarını hedef aldığını zaten söylese de , Birleşik Krallık savunma bakanı James Heappey'in Ukrayna'nın Rusya içindeki hedefleri vurmasını savunmasının ardından “şimşek hızında” bir misilleme yapmakla tehdit etti.

ABD'li yetkililere göre Washington, Ukrayna'ya Rusya'nın beklenen asker hareketleri ve Rusya'nın mobil askeri karargahı hakkında yer ve diğer bilgiler hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve Ukrayna, Rus subaylarını öldüren topçu saldırıları ve diğer saldırıları gerçekleştirmek için bu yardımı kendi istihbaratıyla birleştirdi. .

Ukraynalı yetkililer, savaş alanında yaklaşık 12 Rus generali öldürdüklerini söyledi. Görünüşe göre en son ölüm, hafta sonu, Ukrayna'nın Rus kuvvetleri tarafından işgal edilen Harkov bölgesindeki İzyum kenti yakınlarında öldürüldüğünü söylediği Rus elektronik savaş komutanı Tümgeneral Andrei Simonov'un ölümüyle meydana geldi.

ABD başkanı Joe Biden, geçen ay Ukrayna'ya yapılan askeri yardımdaki keskin artışı haklı göstererek, Moskova'nın başarısız girişiminden döndüğü için, Washington'un savaşın mevcut aşamasında Ukrayna kuvvetlerine yardımcı olacak koşulların şekillendirilmesine yardım etmek istediğini açıkça belirtti. Kiev, ülkenin doğu ve güney bölgelerine odaklanacak.

New York Times, Biden yönetiminin Vladimir Putin'i daha geniş bir savaşa kışkırtmaktan kaçınmak için çok fazla istihbarat gizli tutmaya çalıştığını bildirdi. Ülkelerin Ukrayna'ya açık desteklerini dile getirmeleri ve çok ihtiyaç duyulan topçu ve mühimmat da dahil olmak üzere çok daha fazla ölümcül ekipman tedarik etmeleri nedeniyle, bu temkinli hesaplama son haftalarda değişmiş görünüyor.

ABD savunma bakanı Lloyd Austin geçen ay bu ruh halini özetleyerek, ABD'nin "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ederken yaptıklarını yapamayacak kadar zayıfladığını görmek" istediğini söyledi. Boris Johnson, bu hafta başlarında Ukrayna parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmada , savaşı Churchillian terimlerle çerçeveledi.

Ekleme Tarihi: 6 May 2022 00:25