Dünya Güncelleme Tarihi: 7 Oca 2017 14:24

ABD'liler Afrin'deki PKK kampında terörist eğitiyor

Afrin kampında ABD'li askerlerin eğittiği hainlerden kurulu 'terör akademisi'nin fotoğrafları ortaya çıktı. Yıldırım'a sunulan raporda, 'modern bir ordu' kurulabileceği bilgisi de yer aldı.

ABD'liler Afrin'deki PKK kampında terörist eğitiyor

Mehmetçik, Suriye ve Irak'ta bölücü örgüt PKK'ya üst üste darbeler indirirken, Türkiye'nin müttefiği olduklarını her fırsatta dile getiren ülkeler hainleri ayakta tutabilmek için elinden geleni ardına koymuyor.

ERDOĞAN HAKLI ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, "ABD tarafından PKK'ya silah desteği veriliyor" açıklamasının ardından, bu ülkenin örgüte önemli ölçüde mühimmat, eğitim, üniforma desteği verdiği de net bir biçimde ortaya çıktı.

"TERÖR AKADEMİSİ"

Hatay ve Kilis'in sınır komşusu olan Suriye'nin Afrin bölgesinde bölücü örgüt PKK adına 'terör akademisi' kurulduğu, birçok ülkeden gelen teröristlerin bu kampta eğitildiği güvenlik güçleri tarafından belirlendi. ABD'lilerin de bunda etkili oldukları bildirildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'A VERİLEN RAPOR: 'MODERN ORDU' KURULABİLİR

Örgütün Irak sınırlarındaki Kandil'de bulunan üst düzey elebaşlarının her birinin farklı bölgelere gönderildikleri tespit edildi. Örgütün, Suriye'de güç haline gelmek için çok sayıda terörist yetiştirmeyi planladığı, bunun için yabancı ülkelerden de önemli ölçüde destek aldığı anlaşıldı.

İstihbarat birimleri tarafından Başbakan Yıldırım'a sunulan raporda, geçen yıl PKK'ya verilen silahlarla 'modern bir Ordu' kurulabileceği bilgisi de yer aldı. PKK'nın, sözde kantonlara inen hafif ve ağır silahlar ile birlikte, önemli miktarda cephaneyi Münbiç-El Bab-Afrin hattına naklettiği gelen bilgiler arasında.


ABD HIZLANDIRILMIŞ KURSLAR VERİYOR

Silah eğitiminin de ABD'liler tarafından "hızlandırılmış kısa dönem kurslar" biçiminde verildiği anlaşıldı. PKK'ya verilen silahlar arasında uçaksavarlar, Dockalar, Kalaşnikof, Dragunov ve G- 3 otomatik piyade tüfekleri yer alıyor.

TERÖRİSTLER İŞ BAŞINDA

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Suriye Medya Ofisi, Suriye'de oluşturulan sözde Polis Özel Kuvvetleri Birimleri'nin (HAT-Héza Asayişa Taybet) fotoğraflarını yayımladı. Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan "ABD sadece silah ve mühimmat desteği değil PKK'ya savaş eğitimi de veriyor. Sözde kantonlarında bu unsurlar işbaşında" dedi. Kaynak: Sözcü/ Saygı Öztürk

Ekleme Tarihi: 7 Oca 2017 14:24