Dünya Güncelleme Tarihi: 29 Oca 2018 11:33

ABD: Menbiç'ten çekilmeyi düşünmüyoruz

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, YPG ve ABD askerlerinin bulunduğu Menbiç'le ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

ABD: Menbiç'ten çekilmeyi düşünmüyoruz

ABD'li general Votel, CNN'e yaptığı açıklamada Menbiç'ten çekilmeyi değerlendirmediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamalarda, Zeytin Dalı Harekatı'nın Menbiç'e de uzanabileceğini işaret etmiş etmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi yaptığı açıklamada "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Münbiç'ten (Menbiç) derhal çekilmeleri gerekiyor" demişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı konuşmayı ele almış, Erdoğan'ın “Trump’a telefonda Münbiç’e gireceğiz dedim. O da ‘Bizim orada askerimiz var’ dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim” ifadelerini kullandığını aktarmıştı.

"ABD bizi tatmin edecek çözümler ortaya koyacak" diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet de "Afrin'deki operasyondan sonra oraya doğru, eğer Fırat'ın doğusuna YPG çekilmezse bu ihtimal (operasyon ihtimali) var" açıklamasında bulunmuştu.

Ekleme Tarihi: 29 Oca 2018 11:33