Dünya Güncelleme Tarihi: 25 Ara 2017 12:36

ABD'nin paralı askeri Guatemala büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor

ABD'den en büyük ekonomik desteği verdiği ülkelerden biri olan Guatemala, İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı.

ABD'nin paralı askeri Guatemala büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor

Guatemala, ABD Başkanı Trump'ın mali yardımı kesme tehdidinde bulunduğu Kudüs oylamasında da aleyhte oy kullanan dokuz ülkeden biriydi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki sürerken, Washington’dan ekonomik büyüme yardımı adı altında en çok mali destek alan ülkelerden Guatemala da İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyor. Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales Facebook’tan yaptığı kısa açıklamada Jimmy Morales, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmesi sonrası bu kararı aldığını belirtti. Morales, bu yönde hazırlıkları başlattığını açıkladı. Guatemala, ABD’nin ardından Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.

Guatemala, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ABD’nin mali yardımı kesme tehdidinin gölgesinde düzenlenen ancak tecrit edildiği Kudüs oylamasında da aleyhte oy kullanan dokuz ülkeden biri olmuştu. BM Genel Kurulu’nda kabul edilen karar, Kudüs konusunda bağlayıcı olmasa da siyasi önem taşıyor. (Dış Haberler)

Ekleme Tarihi: 25 Ara 2017 12:36