Dünya Güncelleme Tarihi: 2 Oca 2018 11:13

'ABD ve İsrail Kasım Süleymani suikasti için anlaştı' iddiası

El Ceride gazetesi yayınladığı haberde ABD ile İsrail'in Kasım Süleymani'ye suikast düzenlenmesi için anlaştığını iddia etti.

'ABD ve İsrail Kasım Süleymani suikasti için anlaştı' iddiası

ABD yönetimi ile İsrail’in  İran’ın Ortadoğu operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’ye suikast düzenlenmesi için anlaştığı iddia edildi.

İddianın kaynağı Kuveyt merkezli Arapça yayın yapan El Ceride gazetesi. İsraul’de yayınlanan Haaretz gazetesinin aktardığına göre  El Ceride Washington ve Tel Aviv’in İran’ın Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’ye suikast için anlaşmaya vardığını yazdı.

HABERİN KAYNAĞI KUDÜS

El Ceride’ye konuşan Kudüs’te olduğu belirtilen adı açıklanmayan kaynak, Kasım Süleymani’nin ‘iki ülkenin de bölgedeki çıkarlarına tehdit olduğuna’ ilişkin ‘ABD ve İsrail arasında bir anlaşma olduğunu’ söyledi.

Haberde İsrail’in 3 yıl önce Süleymani’yi öldürmenin eşiğine geldiği ancak ABD’nin Tahran’ı uyarması üzerine planın başarısız olduğu da belirtildi.

Söz konusu girişim, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında planlanmıştı.

El Ceride’nin haberinde, İran’ın Suriye’deki iki numaralı ismi ‘Ebubekir’ olarak bilinen Muhammed Reza Felahzade’nin ve bölgedeki diğer aktörlerin de İsrail’in hedefleri arasında yer alabileceği öne sürdü.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e yakınlığıyla bilinen Tümgeneral Kasım Süleymani, İran’ın yurtdışı operasyonlardaki ‘gölge komutanı’ olarak tanınıyor. (Kaynak: Sputnik)

Ekleme Tarihi: 2 Oca 2018 11:13