Dünya Güncelleme Tarihi: 28 Haz 2017 15:45

Abdullah Gül'ün de Beşar Esad konusunda kafası karışık

RUSYA medyasına verdiği röportajda Beşşar Esad'ın yönetimde kalması yönünde fikir beyan eden Abdullah Gül, 4 yıl önce ABD basınına verdiği röportajda 'Esad gitmeli' demişti!

Abdullah Gül'ün de Beşar Esad konusunda kafası karışık

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Rus RT televizyonuna verdiği röportaj ve Beşşar Esad'la ilgili sözleri arşivleri açtırdı. Gül Rus televizyonuyla yaptığı söyleşide Suriye’ye için "Hiçbir zaman iktidarın devrilmesinden yana olmadık" ifadesini kullandı. Ancak Abdullah Gül daha önce tam aksi yönde açıklamalar yapmıştı. Bunların en bilinenlerinden biri de 23 Eylül 2013 tarihinde yayımlanan, Washington Post'tan Lally Weymouth'un Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği söyleşiydi.

"Esad gitmeli" başlığıyla yayımlanan söyleşide Abdullah Gül "Esad gitmeli mi" sorusuna "Kim böyle bir kan banyosuna rağmen kalmasını düşünebilir" cevabını vermişti.

BU BİZİM İÇİN BİR ONUR 

Gül, Weymouth'un "Esad kaldıkça Türkiye'nin ciddi bir mülteci krizi olacak" yorumunu ise şöyle yanıtlamıştı:

"Mülteci konusu giderek ciddileşiyor. Şimdiye kadar Türkiye'ye 500 bin mülteci ayak bastı. 200 bini kamplarda. Türkiye onlara herşeyi sağlıyor ve bu şimdiye kadar 1 buçuk milyar dolara maloldu. Bu bizim için bir onur. Yani buna devam edeceğiz. Dışarıdan gelen kayda değer bir katkı yok. Bu durum uzun zaman alırsa, bu hem mülteciler hem de ev sahibi ülke için ciddi bir soruna dönüşecek. Bir anlaşmaya ihtiyacımız var. Böylece ülkelerini dönüp, kimlilklerini korumaya devam edebilirler."

Ekleme Tarihi: 28 Haz 2017 15:45