Dünya Güncelleme Tarihi: 6 Ara 2017 23:32

Alman pilotlar sınır dışı edilen mültecileri uçurmayı reddetti

Almanya'da çok sayıda pilotun sınır dışı edilen mültecileri ülkelerine götürecek uçuşlarda görev almadığı belirtildi. Bu nedenle 226 seferin durdurulduğu açıklandı.

Alman pilotlar sınır dışı edilen mültecileri uçurmayı reddetti

 Almanya’da çok sayıda pilotun iltica başvuruları kabul edilmeyen ve sınır dışı kararı alınan mültecileri geri götürecek uçakta görev almayı reddettiği belirtildi.

Deutsche Welle’nin İngilizce versiyonunda yer alan habere göre Sol Parti’den gelen bilgi talebi üzerine hükümet pilotların sınırdışı edilen mültecileri geri götürmek istemedikleri için planlanan 226 seferin durdurulduğunu açıkladı.

LUFTHANSA: GEREKÇE UÇUŞ GÜVENLİĞİ

Lufthansa, pilotların uçuş güvenliği nedeniyle bu uçuşlarda görev almak istemediklerini söyledi. Havayolunun sözcüsü Michael Lamberty, “Pilotların uçuş güvenliğini düşünerek uçmak istememelerini anlayışla karşılıyoruz” dedi.

Lamberty, Lufthansa pilotlarının bazen uçuştan önce sınırdışı edilmek üzere olan yolcularla şahsen görüştüklerini belirterek, “Genel olarak, bu insanlar normal yolcular gibi muamele görüyorlar; sonuçta geçerli biletleri var” diye konuştu.

Sınırdışı edilme prosedürlerini hızlandırmasına rağmen Almanya, mülteci ve göçmenlerin Avrupa Birliği içinde en önemli varış noktası olmaya devam ediyor. 2017’de Almanya’ya diğer 27 AB ülkesinin hepsinden daha fazla sığınma başvurusu yapıldı.

Ekleme Tarihi: 6 Ara 2017 23:32