Dünya Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2018 13:38

Almanya'da koalisyon 24 saaatte zor anlaştı

Almanya'da haftalardır süren koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlandığı ifade edildi. Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak ise müzakere edilen her konu üzerinde henüz kesin bir anlaşma sağlanmadığını söyledi.

Almanya'da koalisyon 24 saaatte zor anlaştı

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in muhafazakarları (CDU/CSU) ile Sosyal Demokratlar’ın (SPD) 24 saati aşan koalisyon görüşmelerinde anlaşma sağladığı bilgisi geldi. Reuters’a konuşan Muhafazakar partiden bir siyasetçi ve müzakerelere katılan bir kaynak tarafların anlaştığını belirtirken, diğer bir kaynak ise tarafların henüz uzlaşıya varmadığını ve bazı konuların hâlâ müzakere edildiğini söyledi.

Partilerin bakanlıkların dağılımı konusunda anlaştığı belirtilirken SPD’nin Dışişleri ve Maliye ile birlikte Çalışma ve Sosyal İşler bakanlıklarını devraldığı aktarıldı. Haber portalı Spiegel Online’da yer alan haberde Bavyera eyaletinde örgütlü CSU partisinin de İçişleri Bakanlığını devralacağı ve bakanlık koltuğuna da parti lideri Horst Seehofer’in oturabileceği kaydedildi. CSU’nun ayrıca Ulaştırma ve Kalkınma Yardımları bakanlıklarını da üstleneceği ifade ediliyor.

HÜKÜMETİ KURMAYA YAKLAŞTILAR

Ancak anlaşmaya varılmasıyla süreç tamamlanmış olmuyor. SPD, koalisyon anlaşmasını parti üyelerinin onayına sunma sözü vermişti. SPD, koalisyon anlaşmasına imzayı atmadan önce 463 binden fazla üyesinin anlaşma ile ilgili fikrini soracak. Tarafların koalisyon için uzlaştığı teyit edilirse, Almanya dört ay önce yapılan genel seçimlerin ardından yeni hükümeti kurmaya bir adım daha yaklaşmış olacak. (DW Türkçe – Sputnik)

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2018 13:38