Dünya Güncelleme Tarihi: 10 Eyl 2017 22:49

Amerika'nın Adanası'nın Florida olduğunu öğrendik

Türkiye'nin en sıcak şehri Adana'da yaz aylarında sıcaktan bunalan bazı vatandaşların güneşe ateş ettiğini haberlerine aşinayken benzer bir haberde ABD'den geldi. Facebook'ta on binlerce kişi, Florida'daki kasırgayı ateş ederek durdurma etkinliğine katıldı.

Amerika'nın Adanası'nın Florida olduğunu öğrendik

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Pasco County'deki emniyet güçleri, Karayipler ile Küba'da etkili olan ve ABD'ye yaklaşan Irma Kasırgası'nı 'ateş ederek durdurmak' için Facebook üzerinden yapılan çağrıya on binlerce kişinin cevap vermesi üzerine, Twitter'dan bir uyarı yayınladı.

Uyarıda, ateş edilmesinin kasırganın yönünü değiştirmeyeceğini belirten Pasco County Şerif Departmanı, aksine çok tehlikeli birçok yan etkinin yaşanacağını kaydetti.

Irma Kasırgası'nı ateş ederek durdurmak için oluşturulan etkinliğe dair bir haberi paylaşan emniyet güçleri tarafından Twitter’da yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Konuya açıklık getirmek gerekirse Irma'ya ateş ETMEYİN. Yönünü değiştiremeyeceksiniz ve yaptığınızın çok tehlikeli yan etkileri olacak."

"Çılgın bir fikre dönüşeceğini öngöremedim"

Tarihindeki en büyük kasırgalardan birini yaşamaya hazırlanan Florida'da yaşayan 22 yaşındaki Ryon Edwards, BBC’ye yaptığı açıklamada, Facebook etkinliğini 'stres ve sıkıntıdan' açtığını belirterek, böyle bir ilgi göreceğini düşünmediğini ifade etmişti.

Etkinliği başlatan kişilerden biri olan Edwards, “Bu etkinliğin benim öteme geçen çılgın bir fikre dönüşeceğini öngörememiştim” diye konuşmuştu.

Kısa sürede 4. kategoriye ulaşan Irma’nın etkileri, pazar sabahı itibariyle Florida’da hissedilmeye başlarken, rüzgârın hızının da saatte 400 kilometrenin üzerine çıktığı belirtildi. Eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 30’una denk gelen 6 buçuk milyon kişinin tahliyesi emrini veren Florida Valisi Rick Scott, “Eğer tahliye bölgesindeyseniz acilen başka bir yere sığının, fazla vaktiniz kalmadı" açıklamasında bulundu.

Eyalette şu ana kadar 200 binden fazla hane elektrik kesintilerinden etkilenirken, evlerinde kalanlara iç odalarda durmaları ve camlara yaklaşmamaları uyarısı yapıldı. Kasırgada şimdiye kadar en az 23 kişi hayatını kaybetti, küçük bir ada olan Barbuda’daki altyapının yüzde 95’inin tahrip olduğu açıklandı.

Ekleme Tarihi: 10 Eyl 2017 22:49