Dünya Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2017 21:20

Avusturya'ya, Atatürk Havalimanı'nda köpekli cevap

Avusturya'da Türk yolcuların Viyana Havalimanı'nda köpeklerle aranmasına Türkiye'den aynı şekilde karşılık geldi. Atatürk Havalimanı'ndaki Avusturya vatandaşları köpeklerle arandı.

Avusturya'ya, Atatürk Havalimanı'nda köpekli cevap

Avusturya'da  Türkiye'ye gitmeye hazırlanan yolcuların,  Viyana Havalimanı'nda köpeklerle arandığının ortaya çıkmasının ardından  Türkiye'den ikinci bir hamle geldi.

AVUSTURYALILAR KÖPEKLERLE ARANDI

Sabah saatlerinde  Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklamasının ardından,  Atatürk Havalimanı'nda  Viyana'ya gidecek  Avusturya vatandaşlarının çantaları köpeklerle kontrol edildi.

Yolcular daha sonra  Avusturya'ya gidecek uçağa alındı.

AVUSTURYALILAR "DAHA HASSAS DAVRANACAĞIZ" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyada paylaşılan  Viyana Schwechat Havalimanı'nda, bir gümrük memurunun, uçağa alınmak üzere salonda bekleyen  THY yolcularının üstlerini ve eşyalarını polis köpeğine koklattırmasına ilişkin görüntülere dair yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, " Viyana Schwechat Havalimanında bir gümrük memurunun uçağa alınmak üzere salonda bekleyen  THY yolcularının üstlerini ve eşyalarını bir polis köpeğine koklattırmasına ilişkin bazı görüntülerin sosyal medyada yer aldığı görülmüştür. Bunun üzerine, aynı gece  Viyana Başkonsolosluğumuzca havaalanına gidilerek, inceleme yapılmıştır. Bu tür aramaların, ihbar yapılması üzerine ve nadiren, tüm havayollarını kapsayacak şekilde yapıldığı öğrenilmiştir. Ayrıca,  Viyana Büyükelçiliğimizce,  Avusturya  Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunularak, görüntülerdeki uygunsuz kontrol şekline dikkat çekilmiş ve ilgili  Avusturya makamlarının, bilhassa da gümrük muhafaza memurlarının uyarılmaları talep edilmiştir.  Avusturya makamları bu tür kontrollerde daha hassas davranacaklarını taahhüt etmişlerdir" ifadeleri yer aldı.

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2017 21:20