Dünya Güncelleme Tarihi: 6 May 2019 02:24

Bağdadi, Usame Bin Ladin'in yerine mi talip?

2014 yılı Ocak ayında Irak'da Hilafet devleti kurduğunu açıklayarak kendisini Halife ilan eden DAEŞ lideri Bağdadi'nin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Bağdadi, Usame Bin Ladin'in yerine mi talip?

Seher Önalan'ın çeviri haberi

DAEŞ  Irak ve Suriye'de yıllar süren saldırıların yanısıra; Avrupa'da pek çok ülkede ve hatta son olarak Srilanka'da büyük terör eylemleri düzenledi. Sık sık DAEŞ lideri Bağdadi'nin Suriye'de Irak sınırına yakın bir bölgede, çok uluslu gücün hava saldırısında öldürüldüğü ya da aldığı ağır yaralar nedeniyle bitkisel hayatta olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.

Rusya da daha önce Bağdadi'nin öldürüldüğünü açıklasa da ABD bu haberi hiçbir zaman doğrulamamıştı. 5 yıl sonra ortaya çıkan görüntüleri, The Search for International Terrorist Entities uzmanları da doğruladı. 

İran Mehir Haber Ajansı, son yayınlanan görüntülerde, Bağdadi ve  ABD askerlerinin operasyonuyla öldürülen El Kaide'nin eski lideri Usama Bin Ladin'in görüntüleri ile benzerliğini değerlendirdi.

Görüntülerde Bağdadi, tıpkı Bin Ladin gibi silahıyla oturması ve verdiği mesajlar dikkat çekiyor. Uzmanlara göre Bağdadi'nin beş yıl sonra tekrar video yayınlamasının nedeni; hala güçlü oldukları ve kendisinin örgütün başında olduğu mesajını dünyaya vermek. Uzmanlara göre video; aynı zamanda örgüt üyeleri için "geçiş dönemi ile yeni bir döneme girildiği" mesajı içeriyor.

Neler Oldu?

Ebu Bekir el Bağdadi ilk defa Ocak 2014'de Musul'daki El Nuri Mescidi'ndeki konuşmasında hilafet iddiasında bulundu.

Bağdadi'nin Hilafeti, Müslüman ülkeler için kaygı vericiydi; öldürme dışında evsiz kalma, harabiyet ve perişanlıktı...

Son haberlere göre Bağdadi, çok uluslu itilaf güçlerinin saldırısında omuriliğinden yaralanmış hatta ölmüştü. DAEŞ aksi görüntüleri yayınlanmıştı

Ama yayıınlanan son video gösteriyor ki, DAEŞ lideri henüz yaşıyor.

Yayınlanan videodaki düşündürücü nokta ise Bağdadi'nin Bin Ladin gibi silahla oturmasıydı.

El Kaide lideri Bin Ladin, Amerika'daki İkiz Kulelere yapılan saldırının asıl suçlusuydu.

Bağdadi de Afrikalı Müslümanlardan Fransa'ya saldırı yapmaların istedi

Ekleme Tarihi: 6 May 2019 02:24