Dünya Güncelleme Tarihi: 6 Eyl 2017 21:23

"Bağımsız Kürdistan'ın oy pusulası" da hazır

Irak’ın kuzeyinde yer alan bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül’de yapacağı “Bağımsız Kürdistan” referandumunun oy pusulaları yayımlandı. Oy pusulaları Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere 4 dilde basıldı.

25 Eylül’de yapılacak “Bağımsız Kürdistan” referandumunun oy pusulalarında dikkat çeken ifadeler.

Oy pusulasındaki, “Kürdistan Bölgesi ve bölge idaresinin dışında kalan Kürdistanlı yörelerin bağımsız devlet olmasını istiyor musunuz?” ifadesi dikkat çekti. Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetiminin referandum kararı alması sonrasında, Irak’ta tartışmalı bölgeler krizi yaşanmıştı.

Türkmen kenti olarak bilinen Kerkük il Meclisi’nin 25 Eylül’de yapılacak “Bağımsız Kürtdistan” referanduma katılma kararı alması sonrasında, Türkiye’den çok sert tepkiler gelmişti. Kerkük il Meclisi’nin kararı Türkmen ve Arap meclis üyeleri tarafından boykot edilmişti. Musul’un kuzeyi ve Kerkük’ün ardından, Kürt bölgesel yönetimi, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Tuzhurmatu için de tansiyonu yükseltecek açıklamalar yapmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kerkük kararı sonrasında çok sert bir açıklama yaparak bunu "hıyanet" olarak değerlendirmişti.

İşte 25 Eylül’deki referandumun oy pusulası:

Ekleme Tarihi: 6 Eyl 2017 21:23