Dünya Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2017 21:07

Barzani: Türkiye'ye bağlanalım ve Türkiye'yi süper güç yapalım

Barzani'nin kanalı Rudaw'ın Washington temsilcisi Namo Abdulla, şu anda en iyi seçeneği Kuzey Irak'ın Türkiye'ye bağlanması olduğunu, böylece Türkiye'nin süper güç olacağını söyledi.

Barzani: Türkiye'ye bağlanalım ve Türkiye'yi süper güç yapalım

Kerkük'ü bir günde kaybeden Barzani yönetimi, Haşdi Şabi militanları ve  Irak ordusunun  Erbil'e doğru operasyon başlatmasıyla iyice köşeye sıkıştı.

Kuzey  Irak yönetimi bir çıkış yolu ararken, Barzani'nin kanalı  Rudaw'dan ilginç bir öneri geldi.

"EN İYİ SEÇENEK TÜRKİYE'YE BAĞLANMAK"

Türkiye'nin doğusunu "Kürdistan" haritasına kattığı için  Türkiye'de uydudan çıkarılan  Rudaw'ın  Washington temsilcisi Namo Abdulla,  Twitter'dan paylaştığı mesajında, Kuzey  Irak'ın önündeki en iyi seçeneğin,  Türkiye'ye bağlanmak olduğunu söyledi.

"ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'Yİ SÜPER GÜÇ YAPMA HAYALİNE YARDIMCI OLUR"

Abdulla, mesajında şöyle dedi:

Eğer Erdoğan, Kürt meselesini çözmek konusunda ciddi ise, en iyi sonuç  Türkiye ile bağımsız Kürdistan'ın konfederal bir düzlemde birleşmesidir.

Petrol zengini Kürdistan ile birlikte konfederalizm, Erdoğan'ın  Türkiye'yi bölgesel süper güç haline dönüştürme vizyonuna ulaşmasına da yardımcı olacaktır.

MESAJINA ERDOĞAN'I DA MENŞINLADI

Abdulla'nın, mesajına  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da menşınlaması, yani Erdoğan'ın mesajı doğrudan görmesi için mesaja doğrudan onu da dahil etmesi dikkat çekti.

PKK'LI HESAPLAR SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Rudaw temsilcisinin bu mesajlarına en büyük tepki, twitter'daki  PKK destekçisi hesaplardan geldi.

KONFEDERASYON NEDİR?

Konfederasyon, federasyondan farklı olarak kendi bünyesinde bağımsız devletlerin, egemenliklerini muhafaza etmek şartıyla, ortak ve sınırlı menfaatlerini sağlamak maksadıyla, bir antlaşma ile kurulmuş devletler topluluğudur.

ABD'de en iyi hali uygulandığı şekliyle federasyonlarda federe devletler iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde federal devlete bağımlı iken, konfederasyonda, devletler ancak belli ve sınırlı maksatlarla birleşmişlerdir.

Konfederasyonu meydana getiren konfedere devletlerin devletlik vasfı, konfederasyon halinde de devam eder. Ortak menfaatlerini gerçekleştirmeye yarayacak nispette bir işbirliği yaparlar; bunun dışında müstakil devlet sıfatlarını, hak ve vazifelerini tamamiyle korurlar. Haberler com / Özel

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2017 21:07