Dünya Güncelleme Tarihi: 8 Şub 2018 10:16

Beşşar Esad Suriye Demokratik Güçleri'ni, ABD Esad'ı vurdu

Suriye'nin doğusunda dün gece kritik bir gelişme yaşandı. ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, Esad yanlısı güçlerin 500'den fazla kişiyle SDG karargâhına saldırdığını duyurdu.

Beşşar Esad Suriye Demokratik Güçleri'ni, ABD Esad'ı vurdu

Koalisyon bu gerekçeyle, 100'den fazla Esad yanlısı savaşçısının vurulduğunu açıkladı.

Suriye’de Şam yönetimi ile ABD arasındaki gerilim dün gece aniden kızıştı.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, ‘Suriye rejimi yanlısı’ güçlerin, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) karargâhına ‘provoke edilmemiş bir saldırı düzenlediğini’ savunarak misilleme yaptığını duyurdu.

Koalisyon, Suriye rejimi yanlısı güçlerin vurulduğunu ve 100’den fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

FIRAT VADİSİ’NİN 8 KİLOMETRE DOĞUSU

Koalisyon’un verdiği bilgiye göre gerilim dün gece, Fırat Vadisi’nin 8 kilometre doğusundaki çatışmasızlık hattında meydana geldi. Koalisyon, buradaki SDG karargâhının vurulduğunu, bu sırada bölgede koalisyon üyesi Batılı askerlerin de bulunduğunu, buna tepki olarak Suriye rejimi yanlısı güçlerin hedef alındığını açıkladı.

‘500’DEN FAZLA KİŞİ SALDIRDI’ İDDİASI

Reuters’a konuşan Amerikalı bir yetkili, Suriye yönetimi için savaşan 100’den fazla savaşçının öldürüldüğünü savundu. Bir SDG üyesinin de yaralandığını açıklayan yetkili, SDG’ye yapılan saldırının yaklaşık 500 kişi tarafından, koordineli biçimde düzenlendiğini öne sürdü.

ŞAM’DAN AÇIKLAMA YOK

Suriye yönetiminden henüz bu iddiaya doğrulama gelmiş değil. (Dış Haberler)

Ekleme Tarihi: 8 Şub 2018 10:16