Dünya Güncelleme Tarihi: 20 Eyl 2017 14:06

Birleşmiş Milletler'den kadın peşmergeye UNESCO ödülü

BM'den kadın peşmerge Koçer Doski’ye 'kahramanlık' ödülü... IŞİD'le mücadelesi için UNESCO ödülüne layık görülen Doski, konuşmasında Ezidi soykırımını gündeme getirdi.

Birleşmiş Milletler'den kadın peşmergeye UNESCO ödülü

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), kadın peşmerge Koçer Doski’ye IŞİD’le mücadelesinden ötürü ‘Küresel Umut Koalisyonu’ ödülü verdi. Doski konuşmasında, IŞİD’in Ezidi koalisyonuna dikkat çekti.

Aşırılıkçılıkla mücadele ve kültürler arası etkileşim amacıyla BM çatısı altında kurulan Küresel Umut Koalisyonu’nun (The Global Hope Coalition) ‘olağan, gündelik kahramanlar’ın tanınmasını amaçlayan ödül töreni, önceki gece New York’ta düzenlendi. Ödüle layık görülen 10 kişiden biri olan Doski, konuşmasında “Çok sayıda peşmerge savaşçısı etnik ve dini azınlıkları IŞİD vahşetinden korumak için canlarını feda etti. Ezidilere, Hristiyanlara ve diğerlerine yapılan soykırım hiçbir zaman unutulmayacak. Şu an hâlâ IŞİD’in elinde 3 bin Ezidi kadın var” dedi.

Doski ödülü, IŞİD’le savaşta hayatını kaybeden 1800 peşmergeye ve ‘tiranlık ile aşırılıkçılığa karşı adaleti, insanlığı ve medeniyeti savunan bütün özgürlük savaşçılarına’ adadığını açıkladı. (Dış Haberler)

Ekleme Tarihi: 20 Eyl 2017 14:06