Dünya Güncelleme Tarihi: 1 Haz 2017 03:14

Bomba iddia: Terör örgütleri DEAŞ ve PKK anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ortadoğu'daki terör örgütlerine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov IŞİD/DEAŞ ile PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD-YPG'nin anlaştığını öne sürdü. Lavrov Rusya Savunma Bakanlığı'nın bilgiyi teyit ettiğini ve iddianın güvenilir verilere dayandığını açıkladı.

Bomba iddia: Terör örgütleri DEAŞ ve PKK anlaştı

Ortaduğu'nun krizine kriz katacak iddiayı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortaya attı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Moskova'da gerçekleştirdiği basın toplantısında çok çarpıcı bir iddiayı öne sürdü. Lavrov terör örgütü IŞİD/DEAŞ'ın diğer bir terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile anlaştığını ifade etti.  Lavrov, söz konusu bilginin Rusya Savunma Bakanlığı tarafından teyit edildiğini ve ve güvenilir kaynaklara dayandığını söyledi. Lavrov iki terör örgütünün anlaştıktan sonra IŞİD/DEAŞ militanlarının Rakka'dan Palmira'ya doğru harekete geçtiğini öne sürdü.Lavrov Rus kuvvetlerinin bu hareketlenmeyi tespit ederek DEAŞ konvoylarını vurduğunu söyledi. 

Sergey Lavrov, terör örgütü IŞİD/DEAŞ'ın Suriye'de Rakka'dan Palmira (Tedmur) sahasına çatışma olmadan çekilmek üzere (PKK'nın Suriye uzantısı) PYD/YPG terör örgütü ile anlaştığını ve bu bilginin kaynağının Rusya Savunma Bakanlığı tarafında teyit edildiğini ve kaynağın güvenilir olduğunu vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Bizdeki bilgiler farklı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da basın toplantısında, DEAŞ'ın PYD/YPG ile anlaştığı yönündeki açıklamalara ilişkin yöneltilen soruyu da yanıtladı.

Lavrov terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin DEAŞ/IŞİD ile anlaştıkları yönündeki açıklamaları kabul etmediğini işittiğini belirtti fakat kendilerindeki bilgilerin söylenenden farklı olduğunu anlattı.

Sergey Lavrov, terör örgütlerinin anlaştıkları iddialarını kastederek, "Rusya Savunma Bakanlığı  anlaştıkları bilgisini teyit ediyor ve bu bilgiyi güvenilir verilere dayandırıyor. Dahası anlaştıkları bilgisi duyulduktan sonra DEAŞ militanları Rakka'dan Palmira'ya hareket etti. Bildiğiniz gibi Rus kuvvetleri bu hareketi tespit ederek konvoylarını vurdu." ifadelerini kullandı.

Lavrov Suriye'deki DEAŞ hedeflerinin meşru hedef olduğunu vurguladı ve tespit edildikleri yerde vurulacaklarını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi: 1 Haz 2017 03:14