Dünya Güncelleme Tarihi: 20 May 2017 03:19

Bomba iddia: Trump O isim için 'Delinin tekiydi' dedi

ABD siyasetinde sular durulmuyor... Bu kez de New York Times gazetesi, Başkan Donald Trump’ın görevden aldığı FBI Başkanı James Comey için “delinin tekiydi” ifadesini kullandığını iddia etti. Üstelik Trump bu sözleri Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşürken söylemiş.

Bomba iddia: Trump O isim için 'Delinin tekiydi' dedi

Gazete, Başkan’ın bu tanımlamayı, kendisini Beyaz Saray’da ziyaret eden Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Büyükelçisi’yle görüşmesi sırasında kullandığını da iddia etti. New York Times’a göre, Trump, görüşmede, Comey’i görevden almanın kendisini büyük oranda rahatlattığını söyledi. New York Times, Trump’ın “FBI Başkanı’nı kovdum. Delinin tekiydi, tam bir deli” dediğini yazdı.

Gazete, haberini görüşme tutanaklarına dayandırdığını iddia etti. Bu belgenin de gazeteye, Amerikalı bir yetkili tarafından okunduğunu açıkladı.

Yine tutanaklara göre Trump, “Rusya yüzünden büyük baskı altındaydım. Şimdi bu baskı kalktı” dedi ve sözlerine “Hakkımda soruşturma yokmuş” diyerek sürdürdü.

Gazete, görüşme tutanaklarının içeriğinin bir başka yetkili tarafından da doğruladığını iddia etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer konuyla ilgili olarak eski FBI Başkanı’nın konuyu fazla popüler bir hale getirerek Başkan’ın ve Beyaz Saray’ın üzerinde gereksiz bir baskı yaratmaya çalıştığını söylemek ile yetindi.

Rusya’nın seçim kampanyasına olası etkisi ve Başkan Trump’ın çevresindekilerin Rusya ile ilişkileriyle ilgili soruşturmanın başına Perşembe günü Robert Mueller atanmıştı. Atamayı Adalet Bakanlığı yaptı. Mueller daha önce FBI Direktörlüğü görevinde bulunmuş bir isim. (Amerikanın Sesi)

Ekleme Tarihi: 20 May 2017 03:19