Dünya Güncelleme Tarihi: 21 Oca 2018 11:24

CENTOM: Afrin operasyonu konusunda endişeliyiz

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Türkiye'nin kendilerine Afrin operasyonu konusunda bilgi verdiğini söyledi. "Afrin, bizim için operasyon alanı değil" diyen Votel, Afrin operasyonunun IŞİD'le mücadeleye yapacağı etki konusunda endişe ettiklerini söyledi.

CENTOM: Afrin operasyonu konusunda endişeliyiz

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, “Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği operasyon konusunda kendilerine bilgi verdiğini” söyledi. Votel “Afrin, bizim için operasyon alanı değil” dedi.

Dağan TV Washington Temsilcisi Serdar Cebe’nin CNN Türk canlı yayınında aktardığına göre Ortadoğu’da görev bölgeleri arasında seyahat ederken uçakta gazetecilere Afrin operasyonu hakkında açıklama yaptı.

Joseph Votel, Türkiye’nin dün başladığı operasyon konusunda kendilerini bilgilendirdiğini ve Afrin bölgesinin kendi operasyon alanları olmadığını kaydetti. CENTCOM Komutanı, “Askeri kaynaklarımızla bu bölgeye (Afrin) belirgin bir dikkatimizi veriyor değiliz” dedi.

Votel, Türkiye’nin niyetini bilmediğini ancak söz konusu Afrin operasyonunun IŞİD’le mücadeleye yapacağı etki konusunda endişe ettiklerini söylerken, şöyle dedi:
“IŞİD ile Suriye’deki mücadele devam ediyor. Halen bu konu üzerine oldukça odaklanmış durumdayız ve onların kontrol ettiği yerleri geri almak için ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz.”

Amerikalı komutan ayrıca Türk yetkililerin kendilerine Münbiç’e yönelik bir operasyondan bahsetmediğini de sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi: 21 Oca 2018 11:24