Dünya Güncelleme Tarihi: 31 Eki 2017 02:30

CIA arşivinden çıkan Hitler iddiası ortalığı ayağa kaldırdı

CIA'nın gizli dosyaları, Alman Nazi Devletinin kurucusu Adolf Hitler'in, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra 10 yıldan fazla bir süre daha hayatta kaldığını gösteriyor.

CIA arşivinden çıkan Hitler iddiası ortalığı ayağa kaldırdı

Müttefikler tarafından  Hitler'in resmi olarak öldüğü kayıtlara geçmesine rağmen, komplo teorileri sıklıkla  Hitler'in İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra hayatta kaldığını iddia ediyordu.

KOLOMBİYA'YA KAÇMIŞ

Açılan belgeler, Nazi Almanyası diktatörünün ölmediğini ve  Güney Amerika'da saklandığını gösteriyor. Bu belgelere dayanılarak, diktatörün  Berlin'deki sığınağında intihar etmediği,  Kolombiya'ya kaçtığı iddia edildi.

Cimelody-3 kod adlı ajan,  Hitler'in acımasız gizli eski polis üyelerinden birinin "Hitler'in hayatta olduğunu" iddia ettiğini bildirdi. Philip  Citroen adlı askerin,  Kolombiya'da ayda bir kez  Hitler ile temas kurduğu söyleniyor.

CIA dokümanı şu şekilde: "Citroen,  Hitler'in  Kolombiya'yı 1955 Ocak ayında terk ettiğini belirtti.  Citroen, İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminden bu yana on yıl geçmesine rağmen, müttefikler artık  Hitler'i savaş suçlusu olarak takip edemezlerdi" dedi.

BELGELER CIA ARŞİVİNDE

Bomba etkisi yataran bu belge, yüzde 100 orijinal ve CIA'in gizli olmayan tüm dosyaları içeren kendi arşivinde mevcut.

Komplo teorileri sık sık ölümünün garip koşullarından dolayı  Hitler'in savaştan sağ çıktığını iddia ediyordu. Resmi kayıtlara göre, Kızıl  Ordu'nun sıkıştırmasıyla  Hitler kendini vurdu ve bedeni Sovyet askerleri tarafından yakıldı.

STALİN  ABD BAŞKANI'NA SÖYLEMİŞ

Rus yetkililer,  Joseph Stalin'in  ABD Başkanı  Harry Truman'a, bu durumu reddetmesine rağmen  Hitler'in hala hayatta olduğunu söylediğini iddia etti. İddialar günümüze kadar devam etti. Bu yıl bile  Hitler olduğunu iddia eden bir kişi hakkında sahte bir haber çıkmıştı.

ÇALINAN NAZİ HAZİNESİNİ SAKLADI MI?

Bununla birlikte, batı öncülüğündeki araştırmalar, CIA ve FBI tarafından kaydedildiği iddia edilen görüşlere rağmen diktatörün gerçekten de öldüğünü öne sürdü.  Hitler'in hayatta kaldığı konusundaki en genel teori, eşi  Eva Braun'la  Güney Amerika'ya kaçmadan önce çalınan Nazi hazinesini sakladığı yönünde.

Ekleme Tarihi: 31 Eki 2017 02:30