Dünya Güncelleme Tarihi: 23 Nis 2017 01:36

Çin 55 Milyar Dolarlık Vergi İndirimi Planlıyor

Çin hükümeti, ülkede tüketimi kamçılamak ve küçük girişimleri teşvik etme amacıyla.  55 milyar dolarlık bir vergi indirimine gidileceğini açıkladı.

Çin 55 Milyar Dolarlık Vergi İndirimi Planlıyor

Dört vergi türü yerine sadece üç tür kalacak. Ayrıca gaz ve tarım aletleri için vergiler %13’ten %11’e indirilecek. Amerikan finans yayıncısı CNBC’nin verdiği habere göre, ortalama 73.000 dolar ve daha düşük yıllık  geliri olan şirketler de bazı indirimlerden/kolaylıklardan yararlandırılacaklar. Hükümet böylece, araştırma ve geliştirme için teşvik oluşturmayı planlıyor.  

Çin Başbakanı Li Keqiang’a göre, bu önlemler Çin ekonomisine biraz daha etkinlik sağlayacak. Esasen söz konusu önlemlerden bazıları yılın daha başında karara bağlanmıştı. Bütün bunlar, yavaşlayan ekonomiyi yine eski dinamizmine kavuşturmaya yönelik programın parçaları. Temel amaç ise, Çin’i dünyanın atölyesi konumundan tamamen çıkarıp tüketimle yönlenen modern bir ekonomik modele dönüştürmek.

Çin ekonomisi geçen yıl %6,7’lik bir büyüme kaydetmişti; bu ise 26 yıldır görülen en düşük büyüme oranı idi. Ancak 2017’nin ilk üç aylık döneminde, dünyanın 2. büyük ekonomisi, hükümetin öngördüğü %6,5’lik oranı çok aşarak %6,9 oranında büyüdü.

Ekleme Tarihi: 23 Nis 2017 01:36