Dünya Güncelleme Tarihi: 20 Şub 2018 10:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile ne konuştu?

Suriye birliklerinin Afrin'e gireceği iddiası üzerine dün diplomaside hareketli saatler yaşandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yle telefonda görüştü. Pekiyi görüşmelerde ne konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile ne konuştu?

Putin'in, sahada bir hareketlilik olmadığını belirterek, "Biz başta yaptığımız anlaşmaya sadığız” yanıtını verdiği öne sürüldü.

 Suriye Devlet Televizyonu’nun Esad’a bağlı güçlerin Afrin’e gireceğini duyurması Ankara’yı harekete geçirdi. Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin dün telefonda görüştü.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e “Zeytin Dalı harekâtı kararlılıkla sürdürülecek. Rejim Afrin’e girerse risk alır ve bunun ağır sonuçları olur” dedi. Putin ise ellerinde bu yönde bir bilgi bulunmadığını, sahada bir hareketlilik olmadığını söyledi ve “Biz başta yaptığımız anlaşmaya sadığız” yanıtını verdi.

‘TÜRKİYE VE RUSYA MUTABIK’

Görüşmenin içeriğine dair bilgi veren üst düzey bir kaynak “Türkiye ve Rusya mutabık” dedi. Aynı kaynak “Rejim güçlerinin Afrin’e gireceği iddiası” için de, “Bu haberler Ankara açısından da teyide muhtaç. Çünkü bizdeki bilgiye göre de sahada böyle bir hareketlilik yok” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’in ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle telefonda görüştü.

Ekleme Tarihi: 20 Şub 2018 10:22