Dünya Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2017 18:50

Dışişleri Bakanlığı'ndan Trump'ın danışmanı McMaster'a yanıt

Dışişleri Bakanlığı, ABD'li danışman Mcmaster'ın Türkiye'nin aşırıcı örgütlerinin sponsorluğunu yaptığına yönelik iddialarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Trump'ın danışmanı McMaster'a yanıt

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı General H.R. McMaster'ın iddialarına yönelik Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Mcmaster'ın iddialarının 'hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez' olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster'ın, bir düşünce kuruluşu tarafından dün (12 Aralık) Washington'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ülkemizi ve hükümetimizi hedef alan ifadelerde bulunduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl bir mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir.

'DAHA SOMUT VE ETKİN DESTEK BEKLİYORUZ'

Dost ve müttefik olarak görmeye devam ettiğimiz ABD'nin ülkemize aynı yaklaşımı sergilemesini ve her ne sıfat altında olursa olsun YPG gibi terör örgütlerine desteği bırakarak, geleneksel müttefiklik ilişkilerimiz ve uluslararası meşruiyete uygun şekilde ülkemizin kararlılıkla sürdürdüğü terörizm ve radikalizmle mücadelesine daha somut ve etkin destek vermesini beklemekteyiz."

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı General McMaster, "Katar ve Türkiye'nin Müslüman Kardeşler gibi aşırıcı örgütlerin sponsorluğunu yaptıklarını" iddia etmişti.

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2017 18:50