Dünya Güncelleme Tarihi: 28 Eyl 2017 13:27

Erdoğan referandumdaki Mossad detayını açıkladı!

Erdoğan, Irak'taki Kürt referandumuyla ilgili İsrail detayına dikkat çekti. IKYB'nin kendisini ateşe attığını söyleyen Erdoğan ''Geçmişte İsrail'in Mossad'ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, şimdi yine bu alevlendi'' dedi.

Erdoğan referandumdaki Mossad detayını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada Irak'ta yapılan referanduma tepki gösterdi.

Barzani'yi uyaran Erdoğan ''Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimi ile adeta kendini ateşin ortasına atıyor. Bizim İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu diyor Kuzey Iraklı bir yetkili. Geçmişte İsrail'in Mossad'ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, şimdi yine bu alevlendi. Yeni Lawrence'ler bu defa başarılı olamayacaklardır bunu bilmenizi istiyorum.  dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

K.IRAK'TAKİ DURUM ÜSTÜNDEN GELİNEMEYECEK BİR DURUM DEĞİL

Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseleri, bu ülkeler üzerinde yapılan hesapları Türkiye'den bağımsız olarak görmüyoruz. Sürekli yeni senaryolar üretiliyor. Böylesine değişken bir zeminde biz hem kendi hedeflerimize bağlı kalarak hem de kardeşlerimize sahip çıkarak farklı bir yol izliyoruz. Bu süreçte çıkarlarımızın yüzde yüz uyuştuğu hiçbir gücün olmadığını belirtmek isterim. Mutlaka başka yerde ayrışıyoruz, hatta karşı karşıya geliyoruz. Kuzey Irak'ta ortaya çıkan son durum üzüntü verici olmakla birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz bir mesele değildir.

IKBY KENDİNİ ATEŞİN ORTASINA ATIYOR

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimi ile adeta kendini ateşin ortasına atıyor. Kosova ne günden ne güne, şu ana kadar daha 114 ülke kabul etti. 

IRAK'TAKİ FİTNEYİ DURDURACAĞIZ

Bölgenin etnik kavgalarla örselenmesi kimin yararına. Suriye'de yakılan ateşin nasıl ülkemize sıçramasına izin vermediysek, Irak'ta teşebbüs edilen bu fitneyi de inşallah durduracağız. 

YENİ LAWRENCE'LAR BAŞARILI OLAMAYACAKLARDIR

Israrla girişilen bu maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır. Bugün bir gazetede okudum. Bizim İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu diyor Kuzey Iraklı bir yetkili. Geçmişte İsrail'in Mossad'ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, şimdi yine bu alevlendi. Yeni Lawrence'ler bu defa başarılı olamayacaklardır bunu bilmenizi istiyorum. 

HERHALDE ÇOK CİDDİ TEKLİFLER ALDI

Devlet yönetmek bir aşiretin reisi olarak işi çözmekle olmuyor. Kendisine de bu noktada herhalde çok ciddi teklifler oldu. Yüzde 72 katılım, yüzde 92 evet demiş. Burada da darbeler olduğu zaman yüzde 90-95 evet diyenlerin olduğunu çok gördük. Bölgemizde yakılan her ateş gibi inşallah bu da bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar. Gönüllü asker yazılanlar yarın her şey normale döndüğünde kaderdaşlarının yüzüne bakamayacaklardır. Türkmenlere orada zulüm ediyorlar. Onların haklarını, hukukunu asla göz önünde bulundurmuyorlar. Bugün Kuzey Irak'taki gelişmelere sert tepki veriyorsak, Arapların, Kürtlerin, Türklerin ve diğer kesimlerin iyiliğini istiyor olmamızdır.

POLİS AKADEMİSİNİ YENİDEN YAPILANDIRDIK

17-25 Aralık'ın ardından başlattığımız mücadeleyi 15 Temmuz'dan sonra hızlandırarak devletten temizledik. Bu çerçevede Polis Akademisi'ni de yeniden yapılandırdık.  Yılda 500 mezun verebilen akademimiz üstün gayretlerle sadece bu yıl 1859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirmeyi sürdüreceğiz

BU BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

Kritik kamu kurumlarıyla, medya, iş dünyası gibi toplum üzerinde etkisi yüksek olan yerlerde yerli ve milli anlayışı çok güçlü şekilde yerleştirmeliyiz. Kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üzerinde gören hiçbir anlayışın buralarda hakim olmasına izin vermemeliyiz. Bu bizim olmazsa olmazımız olmalıdır.

GÖZLERİNİN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ

FETÖ ile mücadelede kamudan ihraçlarla tutuklamalarla kaçıp gidenlerle 100 bini aşkın insan kaybımız var. Milletin kaynaklarıyla büyütülmüş ve belirli bir konuma gelmiş insanlardır. Elbette milletine ihanet ettikleri için bunların gözünün yaşına bakmayacağız. Adaletin gereği budur. Allah'ın izni ve devletimizin kararlılığıyla tüm teröristlerin üstesinden geliyoruz, geleceğiz. Bu konuda kararlılığımız var.

PENSİLVANYA'DAKİ NASİPSİZİN ARKASINDAN GİDEN PROFÖSÖRLER...

Benim akrabamdır parası bol diye değil, bundan dolayı seversek orada ciddi bir yanılgı var demektir. Pensilvanya'daki bu nasipsiz adamın arkasından giden profesörler de var. Şu anda da birçoğu kaçmış onunla beraber yaşıyorlar. Dünyada 160 ülkeyi buradan idare ediyoruz diyorlar Amerika'nın bir sesi çıkmıyor. Birileri bizi bir yerlerden idare etmeye çalışıyor, bölmeye parçalamaya çalışıyorlar. Bu milleti de bu ülkeyi de bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. 

ÖLMEYE HAZIR OLACAĞIZ

Diyorlar ki, bir papaz var, bize verin. Sizde de bir papaz var, siz de onu verin. Bizdeki en azından yargılanıyor, sizdeki çok daha rahat hemen verebilirsiniz. Ölmekse Allah için, vatan için, millet için ölmeye hazır olacağız. Peygamber efendimizin "birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır" hadisi hepimize hitap ediyor. Devletin içinde hiçbir kişinin, ekibin ya da grubun paralel yapılanmaya gitmesine izin veremeyiz. Gittiğiniz yerlerde bunları didik didik aramanız, çıkartmanız gerekiyor. Bizi içimizden böldüler, yaralamaya çalıştılar ama Rabbim fırsat vermedi. 

ŞİMDİ BAZILARI BANA MEKTUP YAZIYOR...

F-16'lar uçuyor ya, kolay iş mi? 250 şehit verdik. 2193 gazimiz oldu. O aşk olmasa bu olur muydu? Bu aşk, bu inanç çok önemli. Y  Sizlerin yetiştiğiniz o merkezde 53 şehidimiz var. Haince, alçakça geldiler en önemli merkez burası dediler ve o merkezi vurdular. Şimdi biz bunların hesabını sormayacak mıyız? Burası milletin en önemli hareket merkezi... Bazıları bana mektuplar yazıyor, benim ki suçsuz vs. Tamamda o F-16'da senin ki vardı... İşte bu yönde girişim yapanlar veya heveslenenler hangi gruba mensup olursa olsunlar karşısında bizi bulmalıdır. Türkiye, dost ve kardeşleriyle çok büyük bir ülkedir.

Ekleme Tarihi: 28 Eyl 2017 13:27