Dünya Güncelleme Tarihi: 7 Eyl 2017 01:49

Facebook, ABD seçimlerinde Rus hesaplardan reklam almış

Sosyal medya devi Facebook, geçen yıl ABD'de düzenlenen başkanlık seçimleri öncesinde ve sırasında Rusya merkezli hesaplardan reklam aldığını açıkladı.

Facebook, ABD seçimlerinde Rus hesaplardan reklam almış

Facebook'tan  ABD seçimleri üzerindeki iddiaları alevlendirecek açıklama geldi. Sosyal medya devi, geçen yıl  ABD'de düzenlenen başkanlık seçimleri öncesinde ve sırasında  Rusya merkezli hesaplardan reklam aldığını açıkladı.

"RUSYA MERKEZLİ 470 HESAPTAN REKLAM ALINDI"

Facebook'tan yapılan açıklamada, şirketin,  Rusya merkezli yaklaşık 470 hesaptan Haziran 2015 - Mayıs 2017 tarihleri arasında reklam aldığının tespit edildiği belirtildi.

"REKLAMLAR İÇİN 100 BİN DOLAR HARCANDI"

Söz konusu hesapların yaklaşık 3 bin reklamla ilintili olduğunun ifade edildiği açıklamada, reklamlar için yaklaşık 100 bin dolar harcandığının belirlendiği aktarıldı.

"2 BİN 200 SİYASİ REKLAM İÇİN 50 BİN DOLAR HARCANDI"

Açıklamada, ayrıca, Rusça dilinde olan ancak  ABD'li IP adresleri kullanılarak verilen yaklaşık 2 bin 200 siyasi içerikli reklam için 50 bin dolar harcandığının tespit edildiği bildirildi.

"REKLAMLARIN ÇOĞU  ABD'DE AYRIMA NEDEN OLAN KONULARLA İLGİLİ"

Reklamların büyük çoğunluğunun  ABD başkanlık seçimleri veya adayları hakkında olmadığına dikkat çekilen açıklamada, öte yandan reklamların ve hesapların  ABD'de ırkçılık, göçmenlik ve silah kontrolü gibi ülkede ayrıma yol açan sosyal ve siyasi konularla ilgili olduğu vurgulandı.

"FACEBOOK BU BİLGİLERİ  ABD'Lİ YETKİLİLERLE PAYLAŞTI"

Açıklamada,  Facebook'un tespit ettiği söz konusu bilgileri  ABD'li yetkililerle paylaştığı bilgisine de yer verildi.

RUSYA'NIN  ABD SEÇİMLERİNE MÜDAHALESİ İDDİA EDİLMİŞTİ

ABD'li istihbarat kuruluşları, geçen sene,  Rusya'nın  ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini iddia etmişti.

İDDİALAR ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ayrıca, Trump ve yakınlarının  Rusya'yla olan olası bağlantılarının araştırılması için mayıs ayında soruşturulma başlatılmıştı.

Ekleme Tarihi: 7 Eyl 2017 01:49