Dünya Güncelleme Tarihi: 3 Haz 2017 02:42

İbrahim Kalın "DEAŞ ile YPG anlaştı" diyen Rusya'ya "Günaydın" dedi

Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD/DEAŞ ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile mücadele sürerken iki terör örgütünün anlaştığı iddia edildi. Terör örgütlerinin ittifakı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a soruldu. Kalın ittifakın neye hizmet ettiğini söyledi ve MİT'in sürece ilişkin ne yaptığını anlattı.

İbrahim Kalın

Bir televizyonun canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus Dışişeri Bakanı Sergey Lavrov'un iddialarına değindi. Kalın "IŞİD/DEAŞ'ın Rakka’daki darboğazdan çıkması için güvenli koridor açıldığı" söyledi ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından sürecin takip edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus Dışişeri Bakanı Sergey Lavrov'un iddiasını zaten bildiklerini ve bunu daha önce de yaptıklarını kaydetti.

Gündeme dair soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada bu durumun yeni bir şey  olmadığını ifade etti. Kalın daha önce PYD ve DEAŞ'ın, Münbiç’te de ittifak yaptığı bilgisini verdi.

Kalın PYD/YPG ve IŞİD/DEAŞ terör örgütlerinin işlerine geldiği zaman birbirleriyle işbirliği içerisinde olduğunun kanıtı olarak gösterdi. Kalın, Türkiye'nin sürekli bu ittifakın varlığını anlattıklarını terör örgütlerinin zamanla bu ittifakı oyun içinde oyuna dönüştürdüğünü belirtti. Kalın "Bu böyle de olmayabilir, başka aktörler de olabilir devrede, bakalım nasıl şekillenecek...” dedi..

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin terör örgütü PG’ye silah verme kararı ile ilgili de Türkiye'nin baştan beri Rakka operasyonunda YPG yer alırsa Türkiye'nin olmayacağını söylediklerini ve Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye yönelik bir tehdit algılanması durumunda gereğinin yapılacağını ifade etti. Kalın Türkiye'nin açıklaması sonrası ABD’nin de "Türkiye’nin güvenlik endişelerini giderecek adımları atacağız" açıklaması geldiğini hatırlattı ve "ABD ile işbirliğine tabii ki açığız. ” dedi. 

Ekleme Tarihi: 3 Haz 2017 02:42