Dünya Güncelleme Tarihi: 16 May 2022 10:11

İngiltere İstihbaratı'ndan Rusya ile ilgili şok eden iddia

İngiltere Savunma Bakanlığı istihbarat birimi devam eden Ukrayna Rusya savaşı ile ilgili savaş stratejisi olup olmadığı bilinmeyen bir açıklama yaptı. Rusya ile ilgili iddialar çarpıcı.

İngiltere İstihbaratı'ndan Rusya ile ilgili şok eden iddia

Ukrayna Rusya savaşı devam ederken, İngiltere Savunma Bakanlığı'ndanRus ordusunun büyük bir güç kaybettiğini öne sürdüğü açıklama geldi. 

24 Şubat'tan beri Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanlığının dikkat çekici açıklaması şok etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın bazı istihbarat raporlarına dayandırdığı açıklamasında, Ukrayna ile savaşan Rusya’nın askeri birliklerinin büyük bir kayba uğradığı öne sürüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna topraklarındaki ordusunun 3’te 1’inin yok olduğu belirtilen raporda, Ukrayna’nın Donbas bölgesinde devam eden saldırılarda Rusya'nın takviminin gerisinde kaldığı da iddia edildi.

Rapor İngiliz medyasında yer aldı ve raporun içerisinde “Rusya son bir ayda ufak çaplı kazanımlar haricinde büyük ve kayda değer başarılar elde edemedi. Şubat ayında Rusya cepheye sürdüğü askerlerinin çoğunu kaybetti” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in işgal sürecinde “özel askeri operasyon” diye tanımladığı savaşta 150 bin ile 190 bin arasında askerin cepheye gönderildiği tahmin ediliyor.

Ekleme Tarihi: 16 May 2022 10:11