Dünya Güncelleme Tarihi: 25 Şub 2019 02:05

İran ABD ordu komuta kontrol merkezini (hack) hekledi

İran'ın, dünyanın en büyük ordu komut merkezine sızarak Amerikan insansız hava araçlarını Suriye ve Irak'da kontrol ettiği iddia edildi. 

İran ABD ordu komuta kontrol merkezini (hack) hekledi

Söz konusu haberi daha önce BBC'de çalışmış analist Ali Alizade duyurdu. Alizade'nin, konuyla ilgili haberinin özellikle  BBC ve MN TV!de yayınlanmadığı öne sürüldü. 

İran Mehir Haber Ajansı servis ettiği haberde, geçtiğimiz günlerde bazı Amerikan basınında yer alan haberlere göre İran, bu ülkenin insansız hava aracını 'heklemeyi' başarması ABD makamlarının tepkisine neden oldu. Penagon, haber hakkında bilgilerinin olduğunu belirtti ancak, konuyu doğrulamaktan ya da yalanlamaktan kaçındı.

Eski Pentagon çalışanı Mıchael Malof, RT haber kanalında katıldığı tartışma programında,  İran tarafından ABD insansız hava araçlarının kontrolünün mümkün olduğunu, hatta buna ilave olarak İran'ın sistem üzerinde 2011 yılından buyana etkisinin bulunduğunu vurguladı. Malof,  "İran, 2011'de RQ -170 keşif uçağını yere inmeye zorlamıştı ve

Samsun Escort
bazı droneları yere indirdiği bilgileri var" dedi.

"Çok önemli" olarak nitelendirilen ve kontrolü kaybolan droneun düşerek imha olduğunu gösteren 3 dakikalık görüntüler, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış, İran Ordusu, ABD insansız hava araçları üzerindeki müdahale ve kontrollerini doğrulamıştı. 

Ekleme Tarihi: 25 Şub 2019 02:05