Dünya Güncelleme Tarihi: 3 Oca 2018 11:30

İran'da on binler hükümete destek için sokakta

Muhalif protestolarla çalkalanan İran'da bugün hükümet yanlıları sokakta. Çok sayıda kentte on binler, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'e destek için yürüyor.

İran'da on binler hükümete destek için sokakta

 İran’da en az 21 kişinin hayatını kaybettiği muhalif protestoların ardından bugün hükümet yanlıları sokakta. Devlet televizyonu, ülke çapında bir dizi kentte on binlerce kişinin yönetime destek için sokağa çıktığını duyurdu.

Buna göre, Ahvaz, Kirmanşah, İlam ve Gorgan başta olmak üzere bir dizi kentte “Liderimiz biz hazırız” ve “Liderimizi yalnız bırakmayacağız” sloganıyla onbinler yürüyor. Devlet televizyonuna göre, bir diğer popüler slogan da, “Liderimiz için damarımızdaki kanı veririz”. Eylemciler İran bayrakları ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in fotoğraflarının yanı sıra “Ayrılıkçılara ölüm” yazılı pankartlar taşıyor.

İran’da Şiilerin kutsal kenti Meşhed’de geçen perşembe hayat pahalılığına karşı patlak veren gösterilerde siyasi sloganların atıldığı belirtilirken, ABD de açıkça rejim değişikliği çağrısı yapmıştı. Hamaney ise dün yaptığı açıklamada eylemlerden İran’ın yabancı düşmanlarını sorumlu tutmuştu. 

Ekleme Tarihi: 3 Oca 2018 11:30