Dünya Güncelleme Tarihi: 13 Eki 2020 21:16

İran Koronavirüs (Covid-19) aşısını maymunlarda denedi

Dünyadaki pek çok ülke gibi İran'da da Korona aşı çalışmaları devam ediyor. İran, önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde, insan üzerinde aşı denemelerine geçeceğini açıkladı.

İran Koronavirüs (Covid-19) aşısını  maymunlarda denedi

Seher Önalan Çeviri Haberi

Tüm aşı çalışmalarının uluslararası ve dünya sağlık örgütü protokollerine uyumlu olarak gerçekleştirildiğini belirten İran Sağlık Bakanı Seyid Namaki şöyle dedi:

"Maymunlar ve bazı hayvanlar üzerinde denemeler yapıldı ve bunlardan olumlu sonuçlar alandı. Çeşitli platformlarda, yaklaşık 7 grupta aşı araştırma ve üretim çalışmaları sürüyor. ilk günden beri tüm süreci takip ediyorum. Ayrıca Korona aşısına erişim için gerekli adımları atıyoruz ve hala aşının raf ömrü konusunda bazı belirsizlikler mevcut. Bu konudada çalışmalar yapılıyor."

Koronanın yol açtığı koroner arter rahatsızlığı tedavisinde kullanılan ancak etkinliği az olan favipiravir ve remedsivir gibi ilaçları da etkin bir şekilde ürettiklerini kaydeden Namaki, bugün, aşı çalışmaları hakkında detaylı açıklamalarda bulunacaklarını vurguladı.

İran Sağlık Bakanı, grip aşısı alımı için de geçtiğimiz yıl gerekli yerlerle anlaşmaların yapıldığını ve 16 milyon doz aşı alacaklarını da sözlerine ekledi.

NOT: Haber, İran haber ajanslarından Farsça aslına uygun olarak çevrilmiş ve Türkçe haber yazım kurallarına göre tekrar yazılmıştır.

Ekleme Tarihi: 13 Eki 2020 21:16