Dünya Güncelleme Tarihi: 24 Oca 2018 23:48

İran: Suriye tahammül etmeyecek

Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi, Türkiye ve ABD'nin Suriye'de bulunmasını hukuka aykırı olduğunu söyledi. Suriye'nin buna tahammül etmeyeceğini söyleyen Safevi, "ABD'nin bölünmeyi kışkırtmak istediğini" belirtti.

İran: Suriye tahammül etmeyecek

İran’ın ruhani lideri Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye ve ABD’nin Suriye’de bulunmasının ‘hukuka aykırı’ olduğunu söyledi.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Türkiye’nin Afrin’de sürdürdüğü “Zeytin Dalı” operasyonuna ilişkin dün basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Tümgeneral Safevi, “ABD’nin yeni yıldaki ana stratejisinin bölgedeki çatışma alanlarını korumak ve bölgesel bir ayrışmayı kışkırtmak” olduğunu söyledi. Safevi, “ABD, 30 bin kişilik bir güç oluşturup Türkiye’nin güneyiyle Irak’ta Kürtler için otonom bir bölge kurmak istiyor” ifadelerini kullandı.

İranlı general, “Diğer taraftan Kürtler bunun kalıcı olması için Akdeniz’e ulaşmaya ihtiyaçlarının olduğunu biliyor ve bu yüzden Afrin’i işgal ettiler. Kürtlerin bu hamlesi Suriye’nin milli egemenliğinin ihlaldir. Bize göre Türkiye ve ABD’nin de Suriye topraklarında bulunması hukuka aykırıdır. Suriye ordusu ve devleti buna tahammül etmeyecek” iddiasında bulundu.

ABD İRANOFOBİYİ KIŞKIRTIYOR

Rahim Safevi, İran, Irak, Pakistan ve diğer ülkelerin ABD’ye karşı bir koalisyon oluşturması gerektiğini söyledi. Hamaney’in danışmanı, IŞİD’in ABD’den, siyonist İsrail rejiminden ve mürteci Arap rejiminden aldığı mali ve siyasi destekle Suriye’deki savaşı fonladığını ve bu şekilde ‘Siyonist rejimi güvence altına aldığını’ ifade ederek ABD’nin siyasi ve askeri hedeflerine ulaşmak için İranofobi’yi teşvik ettiğini iddia etti.

Ekleme Tarihi: 24 Oca 2018 23:48